Αναπάντητες από την κυβέρνηση οι προκλήσεις Τσαβούσογλου

8 mins read

Χωρίς απαντήσεις παραμένουν από την κυβέρνηση οι προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντησή του με τον Γιώργο Κατρούγκαλο στην Αττάλεια.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε πως η Τουρκία επιθυμεί να προστατευθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και πρόσθεσε, πως εάν αυτό δεν γίνει τότε η ίδια η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ που έχουν παραχωρηθεί από τα Κατεχόμενα («Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», είπε).

Κατά την συνάντησή τους, όμως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έθεσε κι άλλα θέματα όπως αυτό της μειονότητας της Θράκης την οποία χαρακτήρισε τουρκική! «Οι άνθρωποι αυτοί είναι Τούρκοι και υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που το επιβεβαιώνουν».

Στη συνέχεια σχολίασε και την υπόθεση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

«Ξέρουμε όλοι μας πως είναι πραξικοπηματίες, έφυγαν την νύχτα του πραξικοπήματος και με ελικόπτερο ήρθαν στην Ελλάδα. Εσείς μας στείλατε το ελικόπτερο αλλά δεν μας στείλατε τους πραξικοπηματίες», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για να απαντήσει ο κ. Κατρούγκαλος πως «υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων στην Ελλάδα. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Facebook Comments