ΑρχικήΠολιτικήΑνασχηματισμός: Τέσσερις υπουργοί «πλήρωσαν» το 28%- Οι μετακινήσεις και οι νεοεισερχόμενοι

Ανασχηματισμός: Τέσσερις υπουργοί «πλήρωσαν» το 28%- Οι μετακινήσεις και οι νεοεισερχόμενοι

Με στόχευση τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και έμφαση στην είσοδο υπουργών από τη Θεσσαλία, η ανθρωπογεωγραφία της νέας κυβέρνησης.

Σε επίπεδο Μεγάρου Μαξίμου, σημαντική είναι η άφιξη του Γιώργου Μυλωνάκη ο οποίος από γενικός γραμματέας της Βουλής αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, καλύπτοντας το κενό που άφησαν προ τριμήνου οι αποχωρήσεις Μπρατάκου- Παπασταύρου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, ο Θοδωρής Λιβάνιος αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως. Υφυπουργός Εσωτερικών τοποθετείται ο Βασίλης Σπανάκης.

Η Νίκη Κεραμέως μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας τοποθετείται ο Κώστας Καραγκούνης που είναι μία από τις νέες εισόδους στο κυβερνητικό σχήμα.

Ακόμη, Υφυπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας αντί του Χάρη Θεοχάρη. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα βρεθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στη θέση του Κώστα Σκρέκα. Υφυπουργός η Ζωή Ράπτη, στη θέση Μάξιμου Σενετάκη.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να βγαίνει εκτός σχήματος. Υφυπουργός τοποθετείται ο Χρήστος Κέλλας.

Η ορκομωσία των νέων υπουργών και υφυπουργών θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στις 6 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο το πρωί στις 10:00 θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

Οι μετακινήσεις

Υπουργείο Ανάπτυξης

Σκρέκας ➡️Θεοδωρικάκος

Υπουργείο Εσωτερικών

Κεραμέως
➡️ Λιβάνιος

Υπουργείο Εργασίας

Μιχαηλίδου➡️ Κεραμέως

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αυγενάκης ➡️ Τσιάρας

Υφυπουργός Οικονομικών

Θεοχάρης ➡️ Δήμας

Υφυπουργός Ανάπτυξης

Σενετάκης ➡️ Ράπτη

Οι νεοεισερχόμενοι

Μυλωνάκης✅ Παναγιωτόπουλος ✅ Θεοδωρικάκος ✅ Παπακώστα ✅ Τσιάρας ✅ Γκιουλέκας ✅ Ζωή Ράπτη ✅ Καραγκούνης ✅ Φωτήλας ✅ Οικονόμου ✅ Κέλλας ✅ Μένουν εκτός

Καιρίδης

❌ Μιχαηλίδου ❌ Σκρέκας ❌ Αυγενάκης ❌ Θεοχάρης ❌