Από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη οι ανακοινώσεις- Οι αλλαγές του ανασχηματισμού

15 mins read

Μετρώντας αντίστροφα για τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος, τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, έχουν ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, το «βάπτισμα του πυρός» θα πάρει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος θα είναι και αυτός που θα κάνει τις ανακοινώσεις.
Μετακίνηση – κλειδί είναι αυτή του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος οδεύει κατά πάσα πιθανότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής.
Ισχυρός και αναβαθμισμένος  ο Μάκης Βορίδης ο οποίος αφήνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το «ορφανό» υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παίρνει ο Σπήλιος Λιβανός κατά πάσα πιθανότητα.
Στο Υπ. Εεγασίας μετακινείται ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ζέττα Μάκρη.
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται από υφυπουργός Υγείας σε αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.
Ο Θοδωρής Λιβάνιος φαίνεται να αφήνει το Υπουργείο Εσωτερικών και να κατευθύνεται προς την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα οι ικανότητες του.
Το Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο Κώστας Σκρέκας. Ο Σταύρος Καλαφάτης αναλαμβάνει νέος υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας/Θράκης, ενώ ΓΓ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας με ένα μικρό ερωτηματικό.
Ο Κώστας Κατσαφάδος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη να παραμένει αμετακίνητος.
Η είσοδος γυναικών στο σχήμα πρέπει να είναι δεδομένη και μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι αυτό της Σοφίας Βούλτεψη.
Επίσης, ο Άγγελος Συρίγος κλείδωσε για την θέση του υφυπουργού Παιδείας, ενώ οι Βασίλης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης, είναι μερικοί από τους βουλευτές που συζητάται έντονα το ονομά τους τις τελευταίες ώρες.
Οι «φευγάτοι»
Πέρα από υφυπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς που αναμένεται να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα, θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση τριών κορυφαίων υπουργών από την κυβέρνηση. Αυτοί είναι οι: Τάκης Θεοδωρικάκος (ΥΠΕΣ) και Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας), ενώ είναι ερωτηματικό η θέση του Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Τουρισμού.
Οι αμετακίνητοι
Δένδιας, Σταικούρας, Κικίλιας, Πιερρακάκης, Χρυσοχοίδης, Μενδώνη, μένουν στις θέσεις τους.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα