ΑρχικήΠολιτικήΑποκαλύψεις Αγγελή: Καμία αναφορά σε πολιτικούς από FBI - Καταγγελίες «βόμβα» για...

Αποκαλύψεις Αγγελή: Καμία αναφορά σε πολιτικούς από FBI – Καταγγελίες «βόμβα» για Τουλουπάκη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής διαβίβασε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής έγγραφα της εισαγγελίας διαφθοράς και εκθέσεις του FBI από τις οποίες προκύπτει ότι δεν υπήρχε αναφορά για έλληνες πολιτικούς.

Τα έγγραφα ενισχύουν τις υποψίες για την σκευωρία Novartis και για την κατασκευή διώξεων κατά των 10 πολιτικών προσώπων.

Στο υπόμνημα που συνοδεύει τα έγγραφα του FBI ο κ. Αγγελής επιτίθεται κατά της Ελένης Τουλουπάκη για το γεγονός ότι αρνήθηκε να στείλει τα έγγραφα στη Βουλή και ότι συνεργάτες της εκ του πονηρού χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν ή απέκρυψαν άτυπες πληροφορίες που έλαβαν από τις αμερικανικές αρχές. Μάλιστα ο κ. Αγγελής κάνει λόγο ακόμα και για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Τα εγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αγγελής καταγράφουν τις καταγγελίες δύο μαρτύρων που κωδικοποιούν ως C1 και C2. Επισημαίνουν δε ότι πρόκειται για Έλληνες πολίτες στελέχη της novartis Ελλάδας. Μάλιστα για τον C1 δίνουν πληροφορίες που παραπέμπουν σε γνωστό πρόσωπο το οποίο εικάζεται ότι είναι ο «Μάξιμος Σαράφης».

Μάλιστα στα έγγραφα αναφέρεται ότι οι πληροφορίες τους «βασίζονται σε εξέταση μαρτύρων…» πως «η έρευνα είναι εν εξελίξει και το FBI όπως και οι εισαγγελείς των ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει σε πραγματικά ή νομικά συμπεράσματα…» και πως οι πληροφορίες «δεν θα έπρεπε να εκληφθεί σαν τελικό πραγματικό πόρισμα».

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα του ο κ. Αγγελής μεταξύ των άλλων επιτίθεται στην κ.Τουλουπάκη αλλά και στους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντούζα και Στέλιο Μανώλη λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

-Προχώρησε σε παράτυπες συναντήσεις με Αμερικάνους αξιωματούχους ακόμα και σε διαδρόμους ξενοδοχείων.

-Βαφτισε αδιαβάθμητα έγγραφα (“unclassified”) του FBI ως «άκρως απόρρητα» προκειμένου να μην τα διαβιβάσει στους ανωτέρους της και στην Βουλή.

-Ακύρωσε την επίσημη δικαστική συνδρομή με τις ΗΠΑ που είχε ξεκινήσει η προκάτοχός της Ελένη Ράικου.

-Προχώρησε σε επιλεκτική χρήση των πληροφοριών δημιουργώντας στρεβλή εικόνα για τα πραγματικά στοιχεία που έστειλαν οι αμερικανικές αρχές αποκρύβοντας παράλληλα τις εκθέσεις απο τις οποίες δεν προκύπτει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση.

-Απέκρυψε την επισήμανση των αμερικανικών αρχών ότι οι πληροφορίες βασίζονται σε καταγγελίες μαρτύρων και δεν αποτελούν πραγματικά νομικά συμπεράσματα.

-Παράνομα έθεσε σε καθεστώς προστασίας τουλάχιστον έναν μάρτυρα αν και γνώριζε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές αποσκοπώντας σε οικονομικό όφελος.

-Αδιαφόρησε για την διερεύνηση του πραγματικού σκανδάλου που αφορούσε χρηματισμό ιατρών προκειμένου να κατασκευάσει πολιτικό σκάνδαλο.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν:

Τ1 29-12-2016

Τ4 2-8-2017

Τ2 25-5-2017

Τ_10-_EKTHESI_GIA_HARVARD_20_05_2013

UNCLASSIFIED_ΕΓΓΡΑΦΟ_ΗΠΑ

ΕΓΓΡΑΦΟ_ΗΠΑ_ΧΩΡΙΣ_ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ_ΧΡΗΣΕΩΣ_ΤΟΥ