ΑρχικήΠολιτικήΑχτσιόγλου: «Καψόνι Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες, ανεπαρκές το επίδομα»

Αχτσιόγλου: «Καψόνι Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες, ανεπαρκές το επίδομα»

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις ανακοινώσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων που θα είναι κλειστές τον Απρίλιο. 

H ανακοίνωση της Ε. Αχτσιόγλου

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το καψόνι του στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, αφού ανακοίνωσε άνοιγμα καταστημάτων και μια μέρα μετά ο ίδιος το ακύρωσε, αφού τους έβαλε να χρεωθούν από αυτά που δεν έχουν για να ετοιμάσουν τα καταστήματά τους, εν μέσω του πιο παρατεταμένου λοκ-ντάουν στην Ευρώπη, σήμερα υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ένα ανεπαρκές επίδομα σε μέρος των πληττόμενων επιχειρήσεων, θεωρώντας πως έτσι θα ελέγξει τις αντιδράσεις. Μάταια. Η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών. Η κυβέρνηση ξεκάθαρα δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο».

Υπενθυμίζεται πως αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ θα δοθεί (χωρίς κριτήριο τζίρου) στις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και δραστηριοποιούνται σε κλάδους στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τον μήνα Απρίλιο, πλην της εστίασης που κατακαλύπτεται από άλλη δράση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ