ΑρχικήΠολιτικήΑυγενάκης: «Καμία ανησυχία για την ελληνική φέτα- Τα νεκρά αιγοπρόβατα είναι μόλις...

Αυγενάκης: «Καμία ανησυχία για την ελληνική φέτα- Τα νεκρά αιγοπρόβατα είναι μόλις στο 5%»

Διευκρινήσεις αναφορικά με άρθρο των Financial Times, έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Το δημοσίευμα ήθελε να μειώνεται η παραγωγή φέτας εξαιτίας των καταστροφών στη Θεσσαλία και να ανεβαίνει ταυτόχρονα και η τιμή της. ‘

Ο υπουργός συγκεκριμένα έγραψε: “Σχετικά με το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε από τoυς Financial Times για την επίδραση της κακοκαιρίας Daniel στην ελληνική φέτα:  Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, τα νεκρά αιγοπρόβατα στη Θεσσαλία είναι περί τα 83.000, με τον συνολικό αριθμό των δηλωμένων ζώων (προ καταστροφής) να ξεπερνά τα 1,6 εκατ. Τα νεκρά αιγοπρόβατα αντιστοιχούν μόλις, περίπου στο 5%.  Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιγοπροβάτων της Περιφέρειας έχει διασωθεί, μας καθιστά αισιόδοξους πως σύντομα, και με τη στήριξη του κράτους, η απώλεια θα αποκατασταθεί και η διαθεσιμότητα σε γάλα θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα, με αποτέλεσμα η όποια διαταραχή στην παραγωγή φέτας να είναι πρόσκαιρη. Με βάση τα παραπάνω, δεν συμμερίζομαι την ανησυχία που εκφράζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα”.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ