Αυγέρη: «Δεν σεβάστηκαν την λαϊκή ετυμηγορία & τα χιλιάδες στελέχη που εξέλεξαν νέο πρόεδρο»

35 mins read

«Δεν σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία, δεν δέχονται την λαϊκή εντολή του περασμένου Ιουνίου. Θα έπρεπε να παραδώσουν τις έδρες τους», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, για τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που αποχώρησαν.

Μιλώντας στον Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Δώρα Αυγέρη, είπε ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε τους συγκεκριμένους ανθρώπους να είναι στα κοινοβουλευτικά έδρανα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τους κατηγόρησε ξανά, πως «δεν σεβάστηκαν την λαϊκή ετυμηγορία και τα χιλιάδες στελέχη που εξέλεξαν νέο πρόεδρο».

Όπως ξεκαθάρισε η κ. Αυγέρη, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα ανοικτό κόμμα, προοδευτικό, δημοκρατικό, της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, και όσων εξαπατήθηκαν από τη ΝΔ».

«Πρέπει να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να απευθυνθούμε στους ανθρώπους που συνεχίζει η κυβέρνηση να εξαπατά. Η αγκαλιά πρέπει να είναι μεγάλη, με σεβασμό, αξιοκρατία, σεβασμό του δημόσιου χρήματος και των κόπων των νέων ανθρώπων που δεν βολεύονται σε τούτα εδώ τα χώματα, αφήνοντας πίσω τα όνειρά τους για μια καλύτερη πατρίδα. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε έναν τόπο ικανό να μπορέσει να τους αγκαλιάσει για να επιστρέψουν», είπε στη συνέχεια.

Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το αν αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τόνισε: «Αυτή η ερώτηση δεν απευθύνεται σε εμένα. Εγώ μπορώ να σας απαντήσω πόσοι είναι αυτοί που μένουν. Δεκάδες χιλιάδες μέλη που ψήφισαν, προϋπήρχαν ή ενεγράφησαν στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής προέδρου. Και επίσης δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να δυναμώσει και να πάρει τα πάνω του γιατί κάθε μέρα με αυτή την κυβέρνηση είναι… black. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ρίξει τις τιμές γι’ αυτό ρίχνει το επίπεδο, όπως είδαμε εξάλλου και στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή».

Σε ερώτηση για τη χθεσινή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Βουλή, η εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε ότι «τον Ιούνιο του 2023 οι πολίτες επέλεξαν 47 ανθρώπους να είναι στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία». «Δεν είναι επιλογή αυτών που μένουν αυτό που συνέβη, αλλά επιλογή όσων εγκαταλείπουν αυτή την προσπάθεια και δεν σέβονται ούτε τη λαϊκή εντολή του περασμένου Ιουνίου ούτε και τη λαϊκή ετυμηγορία των χιλιάδων μελών που με μεγάλη πλειοψηφία επέλεξαν τον νέο πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη», είπε.

Για το αν θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους οι αποχωρήσαντες, η Δώρα Αυγέρη ήταν κατηγορηματική: «Σαφέστατα. Εξάλλου υπάρχουν και ιστορικά και πολιτικά παραδείγματα βουλευτών που φεύγοντας παρέδωσαν την έδρα τους. Όπως μου είχε πει και εμένα μια παλιά συντρόφισσα όταν εξελέγην, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κόμμα των μελών όχι κόμμα των βουλευτών. Το ίδιο ισχύει και για τους ευρωβουλευτές -και για τον κ. Κούλογλου, και τον κ. Κόκκαλη, αλλά και για τον κ. Παπαδημούλη που έχει και πολιτική εμπειρία και ιστορική γνώση για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Ο καθείς και η κάθε μία θα κριθούν από τον κόσμο και την ιστορία».​

Στη συνέχεια της συνέντευξης η Δώρα Αυγέρη δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι όλη η προσπάθεια όσων αποχώρησαν το τελευταίο δίμηνο έχει επικεντρωθεί στο πώς να κάνουν αντιπολίτευση σε έναν νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Και να υπονομεύουν θα πω εγώ. Και απορώ! Τί ωραία πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει ώστε να μην είμαστε στις δημοσκοπήσεις -όπως μας δείχνουν- τρίτο κόμμα, αλλά μια αξιωματική αντιπολίτευση που την πιστεύει ο κόσμος».

Και προσέθεσε: «Διάβασα πάρα πολύ προσεκτικά κάθε γραμμή της ανακοίνωσης αυτών που αποχώρησαν και εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πραγματικά μένω με την απορία: ποιος είναι ο πολιτικός λόγος που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Ειλικρινά δεν τον έχω καταλάβει, πέραν της διαφωνίας τους για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις προεδρικές εκλογές. Αυτό θα το κρίνει η ιστορία.

Είναι μη δημοκρατική συμπεριφορά να μη σέβεται κανείς τη λαϊκή βούληση να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση, με συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών και κοινοβουλευτική ομάδα. Για να δίνει ισχυρές μάχες ως ισχυρή αντιπολίτευση. Και επίσης δεν είναι δημοκρατικό να μην σέβεται κανείς την απόφαση όσων κατά χιλιάδες εξέλεξαν ένα νέο πρόεδρο».

Για τη χρήση του όρου «νοικοκυραίοι» στις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη η Δώρα Αυγέρη απάντησε: «Είναι κακό πράγμα οι νοικοκυραίοι; Από πότε η νοικοκυροσύνη, η προσπάθεια, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη έχουν ταυτιστεί με τη δεξιά; Δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να απαντήσω σε αυτό. Η ίδια προέρχομαι από μια περιοχή με νοικοκυρές και νοικοκύρηδες που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν τα σπιτικά τους. Και σε αυτούς απευθυνόμαστε. Στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Καθήκον της Αριστεράς είναι να διαβάζει τις νέες συνθήκες και τον νέο άνθρωπο. Αλίμονο αν δεν το κάνει αυτό η σύγχρονη, η προοδευτική, ανανεωτική και πατριωτική Αριστερά».

Τέλος, η Δώρα Αυγέρη δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ τυχερή που είμαι μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αυτή την ιστορική συγκυρία, ως μια Αριστερή, προοδευτική γυναίκα που δίνει τους δικούς της αγώνες από το δικό της μετερίζι. Όπως χιλιάδες άλλες Ελληνίδες και Έλληνες, που δίνουν τη μάχη στο κοινωνικό πεδίο, στον πολιτικό στίβο, στη δημόσια σφαίρα, για να γίνει η μεγάλη ανατροπή».

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα