Δ. Βέττας για κατειλημμένα κτήρια: Οι άνθρωποι ζούσαν σε ανθρώπινες δομές

7 mins read

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βέττας ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Brainstorming με τους δημοσιογράφους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα, όπου κλήθηκε να σχολιάσει την νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου.

Ο κ. Βέττας, αρχικά, δήλωσε ότι “Προφανώς είναι πολύ σπουδαίο να βλέπεις το πρωί σιδερόφραχτες ομάδες να βγάλουν μανάδες, παιδάκια, να τους μεταφέρουν”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε που τους πήγαν και τόνισε ότι “εάν λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς, τα μωρά παιδάκια, τα έβγαλαν από την δομή αυτή” διευκρινίζοντας ότι “δεν εννοώ κρατική δομή, εννοώ ανθρώπινη δομή”.

Ερωτηθείς αν αυτή η κατάληψη είναι ανθρώπινη δομή, ο κ. Βέττας απάντησε πως “είναι ομάδα φτωχών ανθρώπων που πήγαν να μείνουν εκεί” και συμπλήρωσε πως η αστυνομία “βρήκε κότες και αυγά για τα παιδιά τους, δεν βρήκαν τρομοκράτες”.

Κλείνοντας, ο κ. Βέττας σχολίασε πως πρέπει “να δούμε πως μεταφέρονται αυτοί οι άνθρωποι, για να δούμε αν εξαντλούμε την αλληλεγγύη μας σε ποιότητα και ποσότητα”.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή Brainstorming:

 

Facebook Comments