Δικηγόρος Σ. Μιωνή: «Ο πελάτης μου έχει κι άλλες αποδείξεις»

13 mins read

Ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή αποκάλυψε ότι ο πελάτης του έχει και άλλα στοιχεία, τα οποία προτίθεται να καταθέσει αλλά σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει.

Ο Π. Πανταζής, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει κι άλλες «αποδείξεις» στα χέρια του, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν αυτές οι αποδείξεις στις οποίες αναφέρεται είναι κι άλλες ηχογραφημένες συζητήσεις.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε, όπως είπε, «τον οποιονδήποτε να πάει το υλικό για ανάλυση» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει γίνει καμία συρραφή».

Μάλιστα, τόνισε ότι όταν ο Νίκος Παππάς ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρεται σε κάποιους που βγάζουν λεφτά, μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την ίδια στιγμή, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο φάκελος που εστάλη από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και περιέχει την ηχογραφημένη συνομιλία ανάμεσα στον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε αμέσως, με βάση το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις».

Κατά πληροφορίες, ο φάκελος περιέχει την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας, αλλά και την ίδια την ηχογραφημένη συζήτηση Παππά – Μιωνή σε ηλεκτρονική μορφή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αρμοδίως στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελου Ιωαννίδη, ο οποίος θα μελετήσει τα στοιχεία που περιέχει και στη συνέχεια θα αποφασίσει (ίσως και σήμερα) εάν θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Σε καταφατική απάντηση, ο κ. Ιωαννίδης θα αποφασίσει -όπως ορίζει η προβλεπόμενη διαδικασία- και για ποια αδικήματα θα αφορά η διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας.

Facebook Comments