ΑρχικήΠολιτικήEmail Gate: Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων για να απολογηθούν Ασημακοπούλου και άλλοι...

Email Gate: Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων για να απολογηθούν Ασημακοπούλου και άλλοι τρεις

Στην Ολομέλειας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα βρέθηκε η πρώην η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού, το λεγόμενο «email gate».

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απολογήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στα χέρια της τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων αλλά και για τον τρόπο που τα χρησιμοποίησε

Στην Ολομέλεια βρέθηκαν και ο πρώην τομεάρχης αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος που απομακρύνθηκε μετά το ξέσπασμα του «email gate», ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης ο οποίος παραιτήθηκε, όπως επίσης και άλλο ένα άτομο από τη ΝΔ που ήταν στέλεχος του υπουργείου.

Το πόρισμα θα τεθεί υπόψιν και του εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στη διαρροή μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2023.

Η έρευνα της Αρχής δεν είναι η μοναδική. Είναι σε εξέλιξη η ποινική προκαταρκτική που διενεργείται, η οποία θα λάβει υπόψιν της και τα αποτελέσματα του ελέγχου που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το πόρισμα της Αρχής που αναμένεται να βγει μετά το 15ήμερο που λήγει η προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα και οι εμπλεκόμενοι.

Η Αρχή θα βγάλει το πόρισμά της με επιβολή προστίμων στα εμπλεκόμενα μέρη εάν το κρίνει απαραίτητο. Το πόρισμα θα τεθεί υπόψιν και του εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων.