ΑρχικήΠολιτική«Εμμονική στοχοποίηση της Ελλάδας στο εξωτερικό από την αντιπολίτευση» καταγγέλλουν ευρωβουλευτές της...

«Εμμονική στοχοποίηση της Ελλάδας στο εξωτερικό από την αντιπολίτευση» καταγγέλλουν ευρωβουλευτές της ΝΔ

Συζήτηση με θέμα τη «διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: σκάνδαλο υποκλοπών και ελευθερία ΜΜΕ», έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο  αντιπρόεδρος του Κ.Ο. του ΕΛΚ στο ΕΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε: «Η σημερινή συζήτηση αδικεί τη χώρα μου, αδικεί την Ελλάδα». Και αυτό, όπως είπε, «γιατί γίνεται τώρα, σε μία προεκλογική περίοδο και θεωρείται παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες ενός κράτους μέλους της Ένωσης», καθώς «μεταφέρουμε εδώ τις διαφωνίες που έχουμε αναπτύξει στην Ελλάδα κατ’ επανάληψη».

«Είναι γνωστό, συνάδελφοι, ότι το θέμα των υποκλοπών συζητείται από το περασμένο καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και αμέσως προσέθεσε: «Θα θυμίσω ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής έχει εξετάσει το θέμα λεπτομερώς, οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν παρέμβει, η Δικαιοσύνη το διερευνά, κατατέθηκε πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση και, μετά από τριήμερες συζητήσεις, ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη της Βουλής στην Κυβέρνηση, ήρθε η PEGA στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με τις αρχές και την κυβέρνηση και, τώρα πλέον, αναμένουμε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης που είναι και η μόνη αρμόδια. Και θέλουμε όλοι να χυθεί άπλετο φως. Και κάναμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λάμψει η αλήθεια. Και αναλάβαμε και την πολιτική ευθύνη».

Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση, στη συγκεκριμένη αυτή περίοδο, σ’ αυτό το βήμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν συμβάλει στην προσπάθεια ανίχνευσης της αλήθειας, αλλά εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν συνάδουν σε μία δημοκρατική χώρα, μέλος μιας δημοκρατικής Ένωσης», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «σύντομα οι ελληνικός λαός θα αποφασίσει, πηγαίνοντας για τις εκλογές, και, τότε, πράγματι, θα δούμε ποιος έχει δίκαιο, και θα περιμένουμε και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». Και, καταλήγοντας, είπε: «Η σημερινή συζήτηση είναι άκαιρη, είναι άστοχη και το καταλαβαίνουμε όλοι».

 


Ελίζα Βόζεμπεργκ

«Εδώ και αρκετούς μήνες σε κάθε Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες εμμονικά στοχοποιούν την Ελλάδα. Σοβαρά πιστεύετε ότι υπάρχει διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα;», αναρωτήθηκε, κατά την παρέμβασή της στην ίδια συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ και μιλώντας εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ -Βρυωνίδη.

«Να μιλήσουμε με δεδομένα» συνέχισε η κ. Βόζεμπεργκ, λέγοντας τα εξής: «Η υπόθεση των υποκλοπών εκκρεμεί ενώπιον την ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία είναι η μόνη αρμόδια. Άλλωστε η κυβέρνηση διευκρίνισε ρητά ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομα λογισμικά ούτε υπάρχουν στοιχεία περί του αντιθέτου. Οι νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους ασφάλειας είναι αυτονόητο ότι είναι αποκλειστική εθνική υπόθεση κάθε χώρας. Σημειώνω ότι με νέο νόμο της κυβέρνησης, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που θεσμοθέτησε απαγόρευση κατοχής, εμπορίας και χρήσης κακόβουλου λογισμικού. Εννέα θέσεις ανέβηκε το 2022 η Ελλάδα στον δείκτη δημοκρατίας σύμφωνα με τον Economist. Είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις. Και κατά την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική άνοδο στον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς. Ανέβηκε 16 θέσεις σε σχέση με το 2018. Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ επίσης σήμερα κυκλοφορούν περισσότερες εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα από ποτέ. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν Μέσα που φθάνουν να καθυβρίζουν ακόμα την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και δεν τα έχει ενοχλήσει ποτέ κανείς;»

«Η αντιπολίτευση στηρίζεται στη ΜΚΟ reporters without borders που κατατάσσει την Ελλάδα κάτω από το Τσαντ και τη Μογγολία. Χωρίς κριτήρια, μεθοδολογία, και επιστημονική βάση, ενώ περιφρονεί την Έκθεση για την ελευθερία της έκφρασης της Media Pluralism Μonitor, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αξιολογεί την Ελλάδα πάνω από χώρες με παράδοση», είπε και αμέσως, καταλήγοντας, τόνισε: «Αγαπητοί συνάδελφοι, η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και το γνωρίζετε. Με την υιοθέτηση αυθαίρετων ισχυρισμών και με αθέμιτες παρεμβάσεις κατά την προεκλογική περίοδο, κάποιοι επιδιώκουν να πλήξουν την ελληνική κυβέρνηση στηρίζοντας την προεκλογική καμπάνια της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η αλήθεια».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

«Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί οι Ευρωσοσιαλιστές επιμένουν τόσο πολύ να συζητήσουμε για μία ακόμα φορά το θέμα αυτό που αφορά την Ελλάδα», έπειτα από όσα έχουν γίνει σε επίπεδο ελληνικής Βουλής, την Επιτροπή PEGA του ΕΚ και όλες τις άλλες διερευνητικές διεργασίες, αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στην ίδια συζήτηση στα αγγλικά.

«Για πιο λόγο συζητάμε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, όταν πολλοί εξωτερικοί οργανισμοί ο οποίοι δίνουν πολύ καλή βαθμολόγηση στην Ελλάδα, ενώ άλλοι οργανισμοί έρχονται να βάλουν την ελευθερία του Τύπου κάτω από τη Μπουρκίνα Φάσο. Για πιο λόγο αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από μία κεντροαριστερή πλειοψηφία, έχουμε α λα καρτ επιλογή χωρών που δέχονται επιθέσεις. Και για πιο λόγο αυτή τη στιγμή η έκθεση της PEGA χρησιμοποιεί αβάσιμα επιχειρήματα από τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης της Ελλάδας» υπογράμμισε η κ. Ασημακοπούλου και αμέσως προσέθεσε: «Μόνο και μόνο αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας την παρέμβασή της, αναρωτήθηκε: «Μήπως επειδή οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές και ενδεχομένως οι κατηγορίες αυτές δυσφήμισης έχουν ως στόχο να υποστηρίζουν μόνο την Αριστερά στην Ελλάδα. Και η απάντηση είναι αυτή και είναι πάρα πολύ απλή. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Σήμερα, δεν βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε το κράτος δικαίου. Είμαστε εδώ γιατί οι Σοσιαλιστές και η Αριστερά θέλουν να επηρεάσουν την έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα. Αλλά αυτό θα το αποφασίσει μόνο ο ελληνικός λαός». Και ολοκλήρωσε την παρέμβασή της με μία φράση στα ελληνικά: «Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα την κυβερνήσει».