Ενίσχυση της Ασφάλειας: 100 πρόσθετες νυχτερινές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. στις γειτονιές της Αττικής

22 mins read

«Από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Για το σκοπό αυτό, διασφαλίζονται περισσότερες από 100 πρόσθετες πλήρως στελεχωμένες περιπολίες με τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου Αττικής και ιδιαίτερα από τις 12 τη νύχτα έως στις 6 το πρωί που είναι αυξημένος ο κίνδυνος της εγκληματικότητας. Για τον ίδιο λόγο 1.026 γυναίκες και άνδρες της Αστυνομίας που τώρα ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους ή είναι δόκιμοι αστυνομικοί πηγαίνουν όλοι στην δύναμη της Αττικής»,  όπως προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Η παραπάνω ένεση σε στελέχη και οχήματα, έρχεται να καλύψει την αριθμητική αποδυνάμωση των Α.Τ. της Αττικής που κυμαίνεται σε ποσοστό 40%-60%, με τους περισσότερους αστυνομικούς να έχουν αποσπαστεί ή να χρησιμοποιούνται σε φυλάξεις προσώπων και κτιρίων.

Η πρόσθετη στελέχωση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς 306 τελειόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων που ορκίζονται την Κυριακή, θα μπορούν να διατεθούν σχεδόν στο σύνολό τους για την ενίσχυση των αποδυναμωμένων Τμημάτων. Σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν μέχρι το τέλος του μήνα και 720 δόκιμοι, η παρουσία των οποίων θα «απελευθερώσει» μεγάλο αριθμό αστυνομικών που θα διατεθεί μεταξύ άλλων και για νυχτερινές περιπολίες.

Αυτές θα πραγματοποιούνται από το Νοέμβρη με τα 100 επιπλέον στελεχομένα περιπολικά που θα διατεθούν στα αστυνομικά τμήματα, τα οποία με τις παρούσες συνθήκες ήταν σε θέση να κινούν μόλις 1-2 περιπολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, για να καλύψουν μια μεγάλη γεωγραφική ακτίνα ευθύνης τους. Σε περιοχές μάλιστα όπως ο Αυλώνας και το Καπανδρίτι δεν πραγματοποιούνται νυχτερινες περιπολίες καθώς στην πρώτη περιοχή το μοναδικό περιπολικό που υπάρχει βρίσκεται έξω από τις φυλακές, ενώ στην δεύτερη περιοχή, το πλήρωμα ενός περιπολικού, έχει επιφορτιστεί με την φύλαξη των αποθηκών που φυλάσσονται τα εμβόλια.

«Ασφάλεια για όλους, Ασφάλεια παντού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την επίσκεψή του στο Α.Τ. Καλλιθέας το πρωί της Τετάρτης, επαναλαμβάνοντας την στόχευση του Υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., για ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές. Το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα θα είναι ανάμεσα σε αυτά που θα ενισχυθούν άμεσα και βάση σχεδιασμού μέχρι τον επόμενο μήνα θα διαθέτει 25 επιπλέον άνδρες και γυναίκες στη δύναμη του, αύξηση που αγγίζει σε ποσοστό το 43%.

 

Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση καθώς από την οργανική δύναμη των 141 αστυνομικών, η παρούσα είναι μόλις 57.

Το περισσότερο προσωπικό απασχολείται ή έχει αποσπαστεί στην φύλαξη VIP, σε στατικές φυλάξεις εγκαταστάσεων, όπως υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, σε ενίσχυση άλλων υπηρεσιών και σε μέτρα. Με 20 επιπλέον άτομα προσωπικό θα στελεχωθεί και το Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου το οποίο και αυτό αν και είχε οργανική δύναμη 63 αστυνομικών, η πραγματική έφτανε μόλις τους 31.

«Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και για αυτό ζητούν και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές”, επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθαρίζοντας ότι τα 100 νέα στελεχομένα περιπολικά που θα διατεθούν στα Α.Τ. “από τις 12:00 τη νύχτα έως 6:00 το πρωί θα περιπολούν στις γειτονιές ώστε να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας».

Παρακολουθήστε εδώ: 

Facebook Comments