Επίσκεψη με συμβολισμό στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω

7 mins read

Ως μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στα 15 χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ την επίσκεψή του στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω, όπου συνομίλησε με τους ανθρώπους που οι περιστάσεις της ζωής τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το θάρρος να επιστρέψουν στα θρανία, όχι επειδή τους υποχρέωσε κάποιος, αλλά επειδή το ήθελαν οι ίδιοι, ενώ άκουσε με προσοχή τις προσωπικές ιστορίες τους και τα βιώματά τους που τους οδήγησαν να εγκαταλείψουν την εκπαίδευση.

Στο σχολείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώρισε ανθρώπους όπως τον 18χρονο Ανδριανό, ο οποίος το πρωί δουλεύει στη λαϊκή και θέλει να μπει στη νομική, ή τη 76χρονη κυρία Ευαγγελία, η οποία επέστρεψε στα θρανία για να τελειώσει το γυμνάσιο. «Τής είπα πόσο τη θαυμάζω για αυτό που κάνει», λέει ο κ. Μητσοτάκης στο βίντεο της επίσκεψης.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να στηρίζει το εσπερινό λύκειο. «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να στηρίξω τα εσπερινά σχολεία και τις δεύτερες ευκαιρίες που δίνουν στους συμπολίτες μας», υπογράμμισε.

Facebook Comments