Γ. Κεφαλογιάννης: «Την Δευτέρα είχαμε αύξηση 80% στα ΜΜΜ – 97% πτώση στις πτήσεις λόγω κορωνοϊού»

19 mins read

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έδωσε τη χθεσινή εικόνα των μετακινήσεων μετά από 42 ημέρες καραντίνας σε απόλυτους αριθμούς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6»,  ανάφερε «Αντιληφθήκατε και εσείς ότι δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ήταν ευτυχές επίσης το γεγονός ότι όλοι οι επιβάτες φορούσαν μάσκα και κανείς δεν μας έφερε σε δύσκολη θέση να προβούμε σε κάποιο διοικητικό πρόστιμο», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «ενώ σε μια ημέρα κορωνοϊού, οι επικυρώσεις ήταν στις 258.000 -μιλάμε για εισόδους και εξόδους- στο σύνολο των μέσων μαζικής μεταφοράς, χθες είδαμε μια αύξηση 80%, δηλαδή 457.000 επικυρώσεις».

Ακόμη, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε «βρισκόμαστε δηλαδή στο 1/4 μιας κανονικής ημέρας προ κορωνοϊου. Για να καταλάβετε οι επικυρώσεις είναι 1.900.000», δηλαδή σχεδόν ένα εκατομμύριο επιβάτες καθημερινά».

Εξήγησε δε πως «τα επίπεδα της κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή στο 25% της κίνησης μιας κανονικής ημέρας. Παρόλα αυτά διπλάσιο σε σχέση με αυτό το ποίο βλέπαμε κατά την περίοδο του κορωνοϊού».

Ο κ. Κεφαλογιάννης έθεσε, ταυτόχρονα ως ορόσημο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς την επόμενη Δευτέρα, καθώς θα ανοίξει και το υπόλοιπο της οικονομικής δραστηριότητας, υπογραμμίζοντας ότι «Εμείς περιμένουμε το νούμερο που βλέπουμε σήμερα ενδεχομένως και να διπλασιαστεί μέχρι την επόμενη δευτέρα, παρόλα αυτά εμείς είμαστε έτοιμοι» και υπενθύμισε ότι έχουν μειωθεί οι χρονοαποστάσεις από 7,6 στα 6 λεπτά, ενώ έχουν διπλασιαστεί και τα λεωφορεία στα 1.000.

Στο πλαίσιο αυτό, «σκοπεύουμε από την επόμενη Δευτέρα να ρίξουμε και άλλο τους χρόνους. Να πέσει κάτω από τα 6 λεπτά. Ακριβώς για να μην υπάρχει ο συγχρωτισμός αυτός», σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και επιβάτες, με τις απολυμάνσεις να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Πτώση 97% στις εσωτερικές πτήσεις

Αναφερόμενος στις αεροπορικές συνδέσεις, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε λόγο για πτώση 97% στις εσωτερικές πτήσεις, ενώ περιέγραψε ότι θα αυξηθούν αισθητά από τις 18 Μαΐου, οπότε και αίρονται οι περιορισμοί μετακίνησης εκτός νομών, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο οι περιορισμοί να παραταθούν για τα νησιά.

Από την άλλη, «με ένα ρεαλιστικό σενάριο για να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν δεν θα είναι πριν τα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης ως προς τις πτήσεις εξωτερικού, τοποθετώντας στις επόμενες ημέρες την επανεξέταση των Notam που ισχύουν για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Τουρκία, βάσει των οποίων μπορεί να υπάρχουν πτήσεις. «Αυτές ισχύουν κατά βάση μέχρι 15 Μαΐου. Ενδεχομένως να παραταθούν περαιτέρω» τόνισε ο Υφυπουργός, χωρίς να αποκλείει μέτρα στήριξης των αεροπορικών εταιριών.

Facebook Comments