ΑρχικήΠολιτικήΓεννηματά: "Όποιοι θέλουν καρέκλες να φύγουν τώρα"

Γεννηματά: "Όποιοι θέλουν καρέκλες να φύγουν τώρα"

Σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο να απαντήσει στους προβληματισμούς που υπάρχουν για την εκλογική επίδοση του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τον ρόλο του στο μετεκλογικό σκηνικό, αναλαμβάνει η Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι από κοινού, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προσπαθούν να λεηλατήσουν το Κίνημα Αλλαγής και να στήσουν ένα νέο δικομματισμό.
Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ναι μεν το Κίνημα Αλλαγής άντεξε, αλλά δεν πέτυχε τον στόχο του για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την ενοποίηση του κεντροαριστερού χώρου με κυρία τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε, τόνισε, σημειώνοντας ότι και η ίδια αναγνωρίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν.
Κάνοντας ένα απολογισμό της πορείας από το 2015 ανέφερε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν έβδομο κομμα και τώρα είναι τρίτο, χωρίς στον χώρο αυτό να υπάρχουν πλέον άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι. Τόνισε επίσης ότι ο νέος δικομματισμός που υπάρχει δεν έχει σχέση με αυτόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού τώρα υπάρχει ένα μεσαίο κόμμα της τάξης του 8% -το Κίνημα Αλλαγής.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι συνεχίζει την τακτική των μεταγραφών με αντάλλαγμα θέσεις και, «φωτογραφίζοντας» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε λόγο για Δούρειους Ίππους που, ενώ είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, έμειναν στον χώρο για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Αν υπάρχουν στον χώρο μας στελέχη που έλκονται από την προσφορά καρεκλών, να φύγουν τώρα» ανέφερε.