ΑρχικήΠολιτικήΓεωργιάδης: Έπιασε efood και Wolt να κάνουν delivery εν μέσω καύσωνα- Επιβάλλει...

Γεωργιάδης: Έπιασε efood και Wolt να κάνουν delivery εν μέσω καύσωνα- Επιβάλλει πρόστιμα

Επιθεωρητές εργασίας έκαναν παραγγελίες εν μέσω καύσωνα για να τσεκάρουν αν οι εταιρίες θα ακολουθήσουν τα μέτρα και οι παραβάτες πιάστηκαν στη φάκα.

Η efood και η Wolt, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν σεβάστηκαν τα μέτρα και τώρα θα πληρώσουν πρόστιμο.

Η ιδέα ήταν του ίδιου του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως ανέφερε στη δήλωσή του. Έβαλε λοιπόν επιθεωρητές της Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας να κάνουν παραγγελίες μέσω efood και Wolt, τις ώρες που απαγορευόταν λόγω του καύσωνα. Και οι δυο εταιρίες, έκαναν κανονικά delivery.

«Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως «αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα».

Η δήλωση Γεωργιάδη
«Εχθές, ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας – κατόπιν δικής μου σκέψης-, προέβη στην εξής ενέργεια: έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην efood και στη Wolt.

Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τη νομοθεσία για όποιον την παραβιάζει».