Γεροβασίλη για νομοσχέδιο για τις πορείες: «Πρόκειται για αντιδημοκρατικό κατήφορο»

10 mins read

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και αφορά τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», είπε «δυστυχώς δυστυχώς είναι ένα νομοσχέδιο που παραπέμπει ευθέως σε ρυθμίσεις που έγιναν επί χούντας».

Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν νόμο, ο οποίος έρχεται να καταργήσει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και εκ των προτέρων είναι ένα νομοσχέδιο που «προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους πρόκειται να διαδηλώσουν».

Στη συνέχεια,  η πρώην υπουργός ανάφερε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει αστικές ευθύνες στον διοργανωτή της διαμαρτυρίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση κάνοντας λογικές ακροβασίες προσπαθεί να πείσει ότι έρχεται να διευθετήσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό για παράδειγμα.

Και συμπλήρωσε ότι «ο περιορισμός του δικαιώματος στη διαμαρτυρία, έρχεται σε μία στιγμή που η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία και στα εργασιακά είναι τραγική και η κυβέρνηση φοβάται να αντιμετωπίσει τον εαυτό της και την πραγματικότητα».

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως «αντί η κυβέρνηση να κοιτάξει να μειώσει τα ζητήματα της οικονομίας και της εργασίας προκειμένου να μην δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές, προσπαθεί να καταπνίξει τις αντιδράσεις», καταλήγοντας πως πρόκειται για «έναν κατήφορο αντιδημοκρατικό» και πως η ίδια δεν κατανοεί γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να συγκρούεται και να αυξάνει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να προκαλεί τη στιγμή που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Facebook Comments