Γιαννακοπούλου: «Να μην σιωπήσουμε άλλο σε περιστατικά βίας κατά των γυναικών» (video)

9 mins read

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, με βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα, καλεί τους πάντες να συμβάλλουν στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το μήνυμα της κ. Γιαννακοπούλου για την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών:

«Ζούμε σε πολλή δύσκολη περίοδο. Η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει και καθημερινά θρηνούμε δεκάδες θύματα, και μαθαίνουμε για χιλιάδες νέα κρούσματα. Έχουμε μπροστά μας δρόμο και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, τηρώντας τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες. Η ώρα του εμβολίου πλησιάζει και πρέπει να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Να συμβάλλουμε όλοι στην υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας. 

Αυτή τη δύσκολη ώρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χιλιάδες γυναίκες υποφέρουν από την βία που υφίστανται μέσα στο σπίτι τους. Πολλοί ίσως γνωρίζουν τέτοιες καταστάσεις από την γειτονιά τους, απ’ τον χώρο δουλειάς τους, από κάποια γνωστή τους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε συνθήκες αυτές, που κλειδωνόμαστε περισσότερες ώρες στα σπίτια μας, τα φαινόμενα αυτά πληθαίνουν.

Σήμερα, 25 Νοεμβρίου, ημέρα που ο ΟΗΕ κήρυξε ως διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ας δώσουμε μια υπόσχεση μεταξύ μας: Ότι δεν θα σιωπήσουμε άλλο σε τέτοια περιστατικά. Ότι θα τα καταγγέλουμε στον πενταψήφιο 15900 ή στις αρχές. Ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην υποφέρουν άλλο οι γυναίκες. Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε, αντί απλά να μιλάμε για αυτό».

 

Facebook Comments