ΑρχικήΠολιτικήΣε δύο γραμμές η Ελληνική Λύση για τον Ιερώνυμο: Σφοδρή επίθεση από...

Σε δύο γραμμές η Ελληνική Λύση για τον Ιερώνυμο: Σφοδρή επίθεση από τον εκπρόσωπο του κόμματος, σε χαμηλούς τόνους ο Βελόπουλος

Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σχετικά με τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής εξέφρασε την ενόχληση του προέδρου του και επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο.

«Διαβάσαμε κάποιες δηλώσεις και νομίζαμε ότι τις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Δυστυχώς είδαμε ότι τις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε ρόλο εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για μια παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας», είπε αρχικά ο κ. Χήτας και πρόσθεσε «ο πρόεδρος μας είπε να μην πάνε στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους και ήταν παραίνεση – μην πάτε αν θέλετε. Δεν σας είπε μην πάτε. Το να υιοθετεί ο Αρχιεπίσκοπος όσα λέει η ΝΔ μας στεναχωρεί. Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης. Δεν θα έκανε τέτοια δήλωση ο Χριστόδουλος. Προεκλογικά, ο αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο. Να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτηση του επιχείρησε να αναδιπλωθεί δηλώνοντας ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Ιερώνυμου και κάλεσε τα άλλα κόμματα να μην την εργαλειοποιούν.

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μάς βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».