ΑρχικήΠολιτικήΚαλλιάνος για τα τηλεφωνήματα στον Άδωνι: «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε...

Καλλιάνος για τα τηλεφωνήματα στον Άδωνι: «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ»

«Είπα κάποια πράγματα εκεί πέρα, που ασφαλώς δεν ήθελα να προκαλέσω κακό στον καθηγητή».

Την επιθυμία του να αποκαταστήσει τη μνήμη του πατέρα του εξέφρασε σε νέες δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινό». «Με το που πήγε ο πατέρας μου στο Αττικό, ήταν σε ένα ράντζο πάρα πολλές ώρες. Δεν πήρα κανένα τηλέφωνο, δεν μίλησα σε κανέναν, δεν έγινε τίποτα, άφησα τον πατέρα μου να του συμπεριφερθούν όπως συμπεριφέρονται στον κάθε άνθρωπο» σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Καλλιάνος για τα τηλεφωνήματα στον Άδωνι: Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την υπόθεση του πατέρα του: «Απηύδυσα και το μόνο που έκανα ήταν τις τελευταίες δύο ημέρες να πάρω τον Άδωνι Γεωργιάδη τηλέφωνο για να δούμε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και πότε μπαίνουν στις ΜΕΘ. Τότε εκείνος μου είπε ότι έκαναν συμβούλιο και όλα είναι υπέροχα. Του απάντησα ότι θα πεθάνει ο πατέρας μου και μου είπε ότι δεν είναι ο αρμόδιος για να βάλει τον πατέρα μου στη ΜΕΘ».

Και πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με τη συμπεριφορά του γιατρού: «Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης κι εγώ. Χάθηκε ένα πολύτιμο χρονικό διάστημα 4-5 ημερών. Αρνήθηκε ο διευθυντής πολλές φορές να υπογράψει ώστε να μπει ο πατέρας μου στην πλατφόρμα, δεν θέλαμε να διασωληνωθεί. Δε θέλαμε να πάρουμε τη θέση ενός 20χρονου που έχει τρακάρει με το μηχανάκι και κινδυνεύει η ζωή του. Θέλαμε απλά να είναι σε μία μονάδα που θα υποστηριχθεί καλύτερα. Όταν το αποφάσισε ο διευθυντής, αφού τον παρακαλούσαμε γονυπετής πέντε ημέρες, μετά από λίγες ώρες ο πατέρας μου έπαθε ανακοπή και πέθανε».

«Είπα κάποια πράγματα, ασφαλώς δεν ήθελα να προκαλέσω κακό»

Ο Γιάννης Καλλιάνος υπογράμμισε επίσης μετά την αποκάλυψη του συνηγόρου του καθηγητή αγγειοπλαστικής για απειλητικά μηνύματα: «Δεν θέλω να καταστρέψω την καριέρα κανενός. Υπάρχουν πάρα πολλά μηνύματα που έστελνα στον καθηγητή ευγενέστατα κι εφόσον δεν μου απαντούσε, κάποια στιγμή του λέω: πεθαίνει ο πατέρας μου, τρέξτε όλοι από πάνω. Δεν μου απαντούσε κανείς και μόλις πια πήγε στην εντατική και πέθαινε ο πατέρας μου και δεν είχε ενδιαφερθεί κανείς του είπα: κύριε καθηγητά μου, αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα και δεν θυμάμαι τώρα… Είπα κάποια πράγματα εκεί πέρα, που ασφαλώς δεν ήθελα να προκαλέσω κακό στον καθηγητή».

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη