«Καύσωνας» αντιπολιτευτικών υπερβολών στην Κουμουνδούρου

17 mins read

Την ώρα που οι υψηλές θερμοκρασίες δοκιμάζουν τι αντοχές ανθρώπων και μηχανών ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να οδηγεί στα ακραία όριά της την πολιτική λογική.

Ακόμη και η αυτονόητη έκκληση του πρωθυπουργού για οικονομία στο ρεύμα για τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ήταν… ομολογία αποτυχίας.

Τις τελευταίες ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε ένα παιχνίδι υπερβολών, ξεκινώντας από την πανδημία και τον τουρισμό και φθάνοντας στις πυρκαγιές και το κύμα καύσωνα.

«Στην πλατεία Κουμουνδούρου οι… θερμοκρασίες έχουν ξεφύγει» παρατηρεί με προβληματισμό βουλευτής του κόμματος, καθώς δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αντιλαμβάνονται ότι «με αυτά τα μυαλά δεν πάμε μακριά».

«Δεν είναι δυνατόν να φταίει η κυβέρνηση για τις γυναικοκτονίες, τους σεισμούς και τις φωτιές, οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό» επισημαίνει στο dailypost.gr στέλεχος εταιρίας δημοσκοπήσεων.  Ο ίδιος άνθρωπος μας δίνει και την εξήγηση για το ιδιαίτερο άγχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Στην Κουμουνδούρου ανησυχούν για εκλογές, αναζητούν συνεχώς στοιχεία ερευνών της κοινής γνώμης, παρά το ότι οι πάντες γνωρίζουν ότι τον Αύγουστο δεν γίνονται μετρήσεις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει την ίδια διαρροή: ότι είναι σε… εκλογική ετοιμότητα.

Μια παράπλευρη απώλεια των υψηλών θερμοκρασιών στην Κουμουνδούρου είναι οι επιπτώσεις στο… κλίμα της Χαριλάου Τρικούπη. Στο Κίνημα Αλλαγής, προσπαθούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και έχουν σηκώσει αντίστοιχα του τόνους απέναντι στην κυβέρνηση.

«Δίνουν μάχη χωρίς αντίπαλο και χωρίς κοινό, καθώς οι πολίτες ή είναι στις δουλειές τους για να καλύψουν τη χασούρα της πανδημίας ή είναι διακοπές» μας εξηγεί ο συνομιλητής μας από την εταιρεία δημοσκοπήσεων.

«Και εγώ από νησί σας μιλάω και σας διαβεβαιώνω ότι κανείς εδώ δεν ασχολείται με τις υπερβολές της αντιπολίτευσης» προσθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κριτική ανεξάρτητα από τη σχέση της με τη λογική. Γιατί, εκτός από τους λίγους οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι με τις υπερβολές το κόμμα δε θα ξεφύγει από το 22% οι περισσότεροι θέλουν ακόμη πιο σκληρό παιχνίδι.

Υπάρχουν στελέχη που θέλουν… ανένδοτο, πιστεύοντας ότι είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την επιστροφή στην εξουσία. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα. Γιατί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ένα μικρό κόμμα του 3%, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση με δεκάδες ΜΜΕ να αναπαράγουν καθημερινά τις θέσεις της.

Και τα διεθνή δίκτυα, βεβαίως, ορισμένα από τα οποία δεν χάνουν την ευκαιρία να δημοσιεύσουν ότι συκοφαντεί την Ελλάδα.

Facebook Comments