ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο comeback της Δούρου και η απρόσμενη πανωλεθρία Σκουρλέτη

16 mins read

Ήταν εκτός προβλέψεων η πρώτη ή δεύτερη θέση στην οποία θα βρεθεί η Ρένα Δούρου μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των σταυρών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής βρίσκεται κοντά στους προεδρικούς μέσω της “Κίνησης Μελών” αλλά σίγουρα δεν ανήκει στον σκληρό πυρήνα της ομάδας Τσίπρα. Φαίνεται πως ευνοήθηκε από το σύστημα Παππά-Σπίρτζη που κυριαρχεί στα εσωκομματικά και παρά τα βάρη που κουβαλάει για το Μάτι κατάφερε να αναδειχθεί ως ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι βουλευτής και το πιθανότερο είναι ότι θα διεκδικήσει ρολο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πέρα από την εκλογή της στη Βουλή.

Πανωλεθρία Σκουρλέτη

Για τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τα αποτελέσματα για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής είναι πραγματική πανωλεθρία. Εκλέγεται στην τρίτη δεκάδα και αυτή είναι μια επίδοση αδιανόητα κακή για τον πρώην υπουργό που πρόσφατα έκανε αγωγή στον δημοσιογράφο Γ. Λακόπουλο για άρθρο το οποίο θεώρησε συκοφαντικό για το πρόσωπό του. Συνολικά η “Ομπρέλα” στην οποία ανήκει ο Π. Σκουρλέτης δεν πήγε καλά, αλλά Φίλης-Βούτσης-Τσακαλώτος εκλέγονται, τουλάχιστον, στη δεύτερη δεκάδα.

Η κάθοδος του Τσακαλώτου

Το 2016, όταν η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε από το συνέδριο για τελευταία φορά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, άτυπος επικεφαλής της κίνησης των 53+ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, είχε εκλεγεί πρώτος. Τώρα, με την εκλογή από τη βάση και δικαίωμα ψήφου στα 61.000 που είχαν εγγραφεί από πριν, ο πρώην ΥΠΟΙΚ εκλέγεται στη δεύτερη δεκάδα και μάλιστα, όπως φαίνεται, μετά τη 15η θέση.

Ως ηγετικό στέλεχος της “Ομπρέλας” ο Ευ. Τσακαλώτος πληρώνει, όπως όλα δείχνουν, τη φασαρία που προκάλεσε σε βάρος του Αλ. Τσίπρα με συνεντεύξεις του. Στην τελευταία, στην “Καθημερινή”, είχε μιλήσει για τη δική του “αστική αυτοπεποίθηση” και την “ανασφάλεια” του Αλ. Τσίπρα.

Εκλογές Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι κατέκτησαν τις 30 πρώτες θέσεις στην Αττική

H σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαμορφώνεται στην Αττική ως εξής:

Δούρου – Αχτσιόγλου

3. Τεμπονέρας

4. Παππάς

5. Σπίρτζης

6. Ραγκούσης

7. Ξενογιαννακοπούλου

8. Ηλιόπουλος

9. Ζαχαριάδης

10. Τζανακόπουλος

11. Γιώργος Τσίπρας

12. Θεανώ Φωτίου

13. Μουζάλας

14. Αλεξιάδης

15. Φίλης

16. Βούτσης

17. Τσακαλώτος

18. Δραγασάκης

19. Φλαμπουράρης

20. Ζανέτ Τσίπρα

21. Τζουμάκας

22. Ρήγας

23. Σκουρλέτης

24. Νεφελούδης

25. Δρίτσας

26. Κατρούγκαλος

27. Βιτσας

28. Αρβανίτης

29. Σβίγγου

30. Γκίβαλος

 

Facebook Comments