Κεγκέρογλου: «Μου γίνονται εισηγήσεις να είμαι υποψήφιος – Δεν έχω αποφασίσει»

11 mins read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, καθώς ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, όπως ο ίδιος ανέφερε, δέχεται εισηγήσεις να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Όπως είπε, όμως, μιλώντας στην Ερτ, δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το εάν θα διεκδικήσει τελικά ή όχι την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive (ο κ. Κεγκέρογλου εκλέγεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα είναι βουλευτής Ηρακλείου), τις τελευταίες ώρες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, αναζητά υπογραφές για να καταθέσει ο ίδιος υποψηφιότητα.

Μάλιστα φέρεται να προσέγγισε ήδη στελέχη του κόμματος για να υπογράψουν την υποψηφιότητα του. Ο κ. Κεγκέρογλου φαίνεται ότι με αυτή του την κίνηση επιδιώκει να εκφράσει το «Γεννηματικό μπλοκ».

Η Φώφη Γεννηματά, η οποία δίνει μια μεγάλη μάχη λόγω του σοβαρού θέματος υγείας που αντιμετωπίζει, δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος – ωστόσο από το ύφος της ανακοίνωσης της αποχώρησής της, προκύπτει ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως εγγυήτριας της ενότητας του Κινήματος Αλλαγής.

Στο μεταξύ, οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι – Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης – είναι σε συνεννόηση για τα διαδικαστικά και έχουν ολοκληρώσει την συλλογή των υπογραφών, ενώ έχουν διακόψει προσωρινά τις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις.

Πάντως αύριο, Παρασκευή 15/10, λήγει τυπικά η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων. Η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να πάρει γρήγορα τις όποιες αποφάσεις.

Όσο για τις εκλογές, θα γίνουν όπως είχαν προγραμματιστεί, 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Facebook Comments