Κικίλιας: Ρεκόρ τεστ και εμβολιασμών την Τρίτη – Ανησυχία για την Θεσσαλονίκη

13 mins read

Ρεκόρ σε τεστ και εμβολιασμούς καταγράφηκε χτες, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, χτες είχαμε ρεκόρ τεστ, με 75.182 δειγματοληψίες, και ρεκόρ εμβολιασμών, με 59.969 δόσεις.

Συνολικά, μέχρι τις 4μμ. σήμερα, οι εμβολιασμοί ανήλθαν σε 1.983.180. «Αύριο, φιλοδοξούμε να σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών», τόνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, το 12,53% του πληθυσμού έχει κάνει την πρώτη δόση και το 6,54% και τις δύο δόσεις του εμβολίου. «Όσο περισσότερα εμβόλια έρχονται τόσο περισσότερους εμβολιασμούς θα πραγματοποιούμε» επεσήμανε ο υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο πραγματοποιούνταν κατά μέσο όρο 10.840 εμβολιασμοί την ημέρα, τον Φεβρουάριο, 25.667, τον Μάρτιο 32.390 και τον Απρίλιο, μέχρι σήμερα, γίνονται κατά μέσο όρο, 47.334 εμβολιασμοί την ημέρα. Μέχρι αυτή τη στιγμή, για τον μήνα Απρίλιο, έχουν γίνει περισσότεροι από 284.000 εμβολιασμοί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «δεκαπέντε μήνες μετά την επίθεση του κορωνοϊού και παρά τις οδυνηρές απώλειες, συνεχίζουμε να παλεύουμε όρθιοι έως την τελική υγειονομική νίκη, η οποία πια διαφαίνεται στον ορίζοντα. Η Ελλάδα, η χώρα που πέρασε μέσα από 10 χρόνια σκληρών περιοριστικών πολιτικών, δίνει επάξια μια διπλή μάχη, μέσα στις υγειονομικές δομές της. Πρώτον, για τη φροντίδα και τη θεραπεία των ασθενών και δεύτερον, για τον ασφαλή και οργανωμένο εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Πρωταγωνιστές οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι τραπεζοκόμοι, οι καθαριστές, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, όλοι αυτοί που είναι δίπλα στον κάθε πολίτη, με αγάπη και σεβασμό, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό. Όλοι οι Έλληνες τους ευγνωμονούμε. Σήμερα αλλά και κάθε μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ είπε ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να ανησυχεί, καθώς τα κρούσματα Covid-19 παρουσιάζουν αύξηση.

Κλείνοντας είπε πως «15 μήνες μετά την επίθεση του κορωνοϊού και παρά τις οδυνηρές απώλειες συνεχίζουμε να παλεύουμε. Η νίκη διαφαίνεται στον ορίζοντα.»

Facebook Comments