Κικίλιας: «Καθοριστικός παράγοντας τα τεστ για τη σταδιακή άρση των μέτρων»

9 mins read

Για το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επεξεργάζονται οι Αρχές μίλησε στο ΜEGA ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως καθοριστικό ρόλο για την επιστροφή στην κανονικότητα θα παίξουν τα μοριακά τεστ.

«Έχουμε ορίσει την 27η Απριλίου ως τη μέρα μέχρι την οποία έχουμε πάρει μέτρα. Ήδη επεξεργαζόμαστε και οφείλουμε να το κάνουμε με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων ποια είναι τα μέτρα αυτά που ενδεχομένως από τον επόμενο μήνα θα μπορούσαμε -αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η επιδημιολογική καμπύλη- σιγά σιγά να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε όμως ότι αυτό θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων: «Το υπουργείο Υγείας είναι πάρα πολύ προσεκτικό. Η παράμετρος προσμέτρησης των αντοχών του ΕΣΥ είναι πολύ σημαντική. Οι επιστήμονες θα μας υποδείξουν και θα μας ποσοτικοποιήσουν ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και πώς θα ιεραρχηθούν» υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε σκοπό να κρατήσουμε τον κόσμο κλειδωμένο στα σπίτια, αλλά αυτή τη στιγμή η ανθρώπινη ζωή είναι ανώτερη όλων». Τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελούν οι ευπαθείς ομάδες.

Όσον αφορά τα μοριακά τεστ ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να δούμε αν κομμάτια του πληθυσμού έχουν τα αντισώματα, άρα έχουν ήδη αποκτήσει ανοσία, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στα βήματα από εκεί και πέρα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα