Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα – Σε καραντίνα όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα (video)

10 mins read

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος,  Αριστοτελία Πελώνη, ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Η κ. Πελώνη τόνισε, κατά την διάρκεια της διαδικτυακής σημερινής ενημέρωσης, ότι «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι από την Τετάρτη το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων επεκτείνονται και σε αυτά του λιανεμπορίου, ενώ τόνισε ότι ανοιχτά θα παραμείνουν σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, τράπεζες και πρατήρια καυσίμων. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Επίσης, είπε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον οποίο ζήτησε οι ναοί να παραμείνουν ανοιχτοί μόνο για λόγους ατομικής λατρείας.

Ολόκληρο το νοσοκομείο Νίμιτς διατίθεται επιχειρησιακά στο ΕΣΥ, ενώ εκμισθώνεται το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ΑΤΤΙΚΑ στην Ελευσίνα για την διαχείριση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Facebook Comments