ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης: «Στο χαμηλότερο ποσοστό η ανεργία από το 2009 - Αυξάνονται οι...

Μαρινάκης: «Στο χαμηλότερο ποσοστό η ανεργία από το 2009 – Αυξάνονται οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς»

Ο Παύλος Μαρινάκης μεταξύ άλλων τόνισε πως «η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών».

«Κάτω από 900.000 είναι οι άνεργοι στη χώρα μας για πρώτη φορά μετά το 2011, δηλαδή εδώ και 13 χρόνια», είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας πως από το 2019 μέχρι σήμερα «η ανεργία έχει πέσει σχεδόν κατά 8,4%».

Σημείωσε, δε, πως «στους νέους έως 24 ετών, ένας δείκτης που ήταν πραγματικά θλιβερός για πολλά χρόνια, η ανεργία έχει πέσει κατά 20 μονάδες τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών, διευρύνοντας σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι μισθωτοί λαμβάνουν εισόδημα που κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 3.000 ευρώ.

«Οι επενδύσεις που έρχονται στη χώρα μας, τα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ, το ευνοϊκό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, χάρη στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και την ανάπτυξη των ψηφιακών εργαλείων στον πυρήνα της λειτουργίας του κράτους, αποδίδουν απτά αποτελέσματα, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας», είπε επίσης ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι οι θέσεις αυτές να βελτιώνονται πάντοτε και ποιοτικά με ακόμα καλύτερες απολαβές για τους εργαζομένους. Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 310.000 συμπολίτες μας που έως το 2019 ήταν άνεργοι, βρήκαν δουλειά με καλύτερες αποδοχές σε σχέση με αυτές που είχαν κατά το παρελθόν. Συνεχίζουμε, προκειμένου να πετύχουμε δύο μεγάλους μας στόχους για αυτή την τετραετία: Πρώτον να αγγίξουμε και -γιατί όχι;- να πέσουμε κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον δείκτη της ανεργίας και δεύτερον να κάνουμε πράξη τον στόχο μας για αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών και για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ ως το τέλος της τετραετίας».