ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ γίνεται "πράσινος ΣΥΡΙΖΑ"»

Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ γίνεται “πράσινος ΣΥΡΙΖΑ”»

Σε μια δήλωση για την αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και την αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη και σχολίασε ότι «πάμε να αποκτήσουμε ως αντιπολίτευση έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ».

«Εχουμε την ίδια ρητορική, την ίδια επιχειρηματολογία κενού περιεχομένου και το ίδιο ύφος, ένας μηδενισμός που δεν κάνει καλό σε κανέναν. Ο Ν. Ανδρουλάκης μιλάει για διευθέτηση συμφερόντων, όμως καλύτερα είναι τα δεδομένα από τα λόγια του αέρα… Καταψηφίζει κάτι που αποτελεί προεκλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι, όπως και εγώ, απόφοιτος του Δημοκρειτίου Πανεπιστημίου. Το νομοσχέδιο ξεκινά με τη στήριξη του και θα πρέπει αυτό ένας απόφοιτος του να το γνωρίζει», σχολίασε επιπλέον ο κ. Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη: «Προσπερνώντας τις φορές που αναφέρθηκε στον εαυτό του και την αυτοαποθέωσή του και την αποθέωσή του από τον κόσμο, μέσα σε λίγα λεπτά συμπύκνωσε όλη αυτή την υποκρισία ενός συγκεκριμένου χώρου. Μας λέει ότι αν ένα παιδί έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει στο εξωτερικό, καλώς να πάει. Αν δεν μπορεί, ας μην πάει».

«Είτε αφορά πολίτη, είτε πολιτικό όποιου κόμματος, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Αν αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη τέλεση παράνομης πράξης πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Φαντάζομαι ότι ο κ. Κασσελάκης θα απαντήσει αρμοδίως όταν κληθεί», απάντησε ο κ. Μαρινάκης σε ερώτηση αναφορικά με το δάνειο από εταιρεία Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.