ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης σε τραπεζίτες: Να δούμε γραπτή τη συμφωνία για κόκκινα δάνεια, να...

Μητσοτάκης σε τραπεζίτες: Να δούμε γραπτή τη συμφωνία για κόκκινα δάνεια, να επιβραβευθούν και οι συνεπείς

Την πρόταση να επιβραβευθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες με τρόπο ανάλογο αυτών που βρίσκονται σε αδυναμία, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνάντηση που είχε σήμερα με την ´Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, στο γραφείο του στην Βουλή.
Ο κος Μητσοτάκης πρότεινε την μικρή μείωση του επιτοκίου, ως αναγνώριση της συνεπούς στάσης τους. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων ενώ σχολίασε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες λέγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να την δούμε γραμμένη στην τελική της μορφή καθώς ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Στελέχη της ΝΔ ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε στους εκπροσώπους των τραπεζών μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: Για όσους πολίτες ήταν -κατά την τελευταία τριετία- συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.«H επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο»,τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια άποψη της Νέας Δημοκρατίας ότι η λύση που θα επιλεγεί πρέπει να είναι βιώσιμη και επωφελής για τους δανειολήπτες, να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους Έλληνες, αλλά παράλληλα να διαφυλάσσει και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.  Και καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιφυλάχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί συνολικά μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.