ΑρχικήΠολιτικήΜιωνής: «Ο Παπαγγελόπουλος μου ζητούσε 350.000 ευρώ»

Μιωνής: «Ο Παπαγγελόπουλος μου ζητούσε 350.000 ευρώ»

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και όχι μόνο, προχώρησε ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής.

Σύμφωνα με το TheToc.gr, o κ. Μιωνής στην κατάθεσή του υποστήριξε τα όσα έχει διατυπώσει στη μήνυσή του, ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Η συμμορία, όπως είπε στην ανακρίτρια ο κ. Μιωνής, στοχοποίησε τον ίδιο και το Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Ο επιχειρηματίας εισέφερε επίσης δύο νέα σημαντικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού είχε συνάντηση και συνομιλία με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει. Δηλαδή, σύμφωνα με πηγές ότι:

“Γαμ…σαν” εσένα (δηλαδή τον Σάμπυ Μιωνή), επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη.

“Γαμ….σαν” τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους (επειδή ήταν συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και δικηγόρος της Μαρέβας Μητσοτάκη).

Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια.

Παράλληλα, στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων από τους 3 εισαγγελείς διαφθοράς. Ατοπήματα που οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή. Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Ιδιαίτερη καταγγελία έκανε για αθωωτικό έγγραφο που έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Εάν το έγγραφο δεν είχε “θαφτεί”, τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016.

Όπως είναι γνωστό, η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ερευνά την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την παραπομπή του στο δικαστήριο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης

Ο κ. Μιωνής, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων προσερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, για το “εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα”, ο τόνισε ότι “ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίασή μας”.

Με αφορμή αυτή τη δήλωση του επιχειρηματία έξω από τον ‘Αρειο Πάγο και λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

“Η θεωρία των περιγραφών όχι μόνο αποκαθιστά τον ρεαλισμό, αλλά έρχεται να ανταποκριθεί σε μια βασική μέριμνα της γλωσσικής ανάλυσης. Είδαμε ότι οι αναλυτικοί φιλόσοφοι όπως ο Ράσελ θεωρούν ότι η ρητορική πλευρά της γλώσσας είναι μια επιφάνεια που κρύβει το νοηματικό βάθος. Αυτό μπορεί να ανασυρθεί μόνο με τη μετατροπή της καθημερινής σε μια ιδεώδη τυποποιημένη γλώσσα, οι προτάσεις της οποίας θα πρέπει να είναι πειραματικά επαληθεύσιμες και λογικά συνδεόμενες μεταξύ τους. Πειραματικά επαληθεύσιμες είναι βεβαίως μόνο εφόσον οι περιγραφικές προτάσεις περιέχουν άμεσα γνωστά στοιχεία”.