Ο Χειμωνάς στην πρώτη γραμμή του ευρωψηφοδελτίου του Ποταμιού

8 mins read

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές. Είναι γιος του Γιώργου Χειμωνά και της Λούλας Αναγνωστάκη και συμμετέχει ενεργά στα κοινά από το 2012, υπήρξε μάλιστα τομεάρχης πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.
«Η Ευρώπη του φασισμού, του λαϊκισμού και του Brexit δεν έχει ανάγκη τα ανθυποσελέμπριτις των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε τούτες τις ευρωεκλογές, το Ποτάμι αποτελεί τη μοναδική αυθεντικά φιλοευρωπαϊκή πρόταση για μια προοδευτική, δίκαιη και πραγματικά ενωμένη Ευρώπη. Είμαι περήφανος που θα αποτελέσω μέρος αυτής της προσπάθειας», δήλωσε ο Θανάσης Χειμωνάς.


* Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει εννιά μυθιστορήματα ενώ άρθρα του δημοσιεύονται σε περιοδικά, εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας το 2012 και το 2105 με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά το 2014, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος της Κίνησης των 58 καθώς και εκείνης των «Παραιτηθείτε».

Facebook Comments