Οικονόμου: «Εντός 10ημέρου τρίτη δόση εμβολίου για όλους – Aνοιχτό ενδεχόμενο η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών»

14 mins read

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού της τρίτης δόσης εμβολίου για όλους, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.

Ο κ. Οικονόμου, σημείωσε ότι «μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για ραντεβού για όλους. Και για τους κάτω των 50. Αυτό εξαρτάται από το πότε έκανε κάποιος τη δεύτερη δόση».

«Οι εμβολιασμένοι να μην στερηθούν προνόμια της κανονικότητάς τους»

Επεσήμανε επίσης πως το lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ενώ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους.

Με φόντο την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τον πυρετό συσκέψεων στην κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών εάν δεν πειστούν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας.

 

Ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση όταν έκλεισαν τα πάντα πήρε την απόφαση να κλείσει και τις εκκλησίες με κανέναν πολιτικό φόβο. Όταν ανοίξαμε είπαμε για συγκεκριμένα μέτρα, υπήρξαν περιπτώσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα και τώρα γίνονται έλεγχοι όταν γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες…».

«Δυστυχώς υπάρχουν και ορισμένοι αμετανόητοι που δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνοι είναι όταν ξεφεύγουν από τα μέτρα», συνέχισε.

Αναπτύσσοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης υποστήριξε πως αυτή κινείται σε 3 άξονες: «Εμβολιασμοί, ενίσχυση του συστήματος υγείας για να αντέξει την πίεση, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, και ο τρίτος άξονας η προσαρμογή του πλαισίου των μέτρων…».

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τη συζήτηση περί νέων μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η κατεύθυνση που έχουμε είναι οι εμβολιασμένοι να μην στερηθούν προνόμια της κανονικότητάς τους».

Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση ότι «έκλεινε το μάτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε συγκεκριμένα κοινά» και ισχυρίστηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχει να επιδείξει σε επιστημονικό επίπεδο είναι ο Πολάκης».

 

Facebook Comments