ΑρχικήΠολιτικήΌταν ο Χαρδαλιάς ήταν ο «μπαμπάς» των Αυστραλών και η Γαλατά Σαράι...

Όταν ο Χαρδαλιάς ήταν ο «μπαμπάς» των Αυστραλών και η Γαλατά Σαράι δεν πέρασε στην Ελλάδα

H υπόθεση – θρίλερ του Νόβακ Τζόκοβιτς , μας πήγε πίσω στο καλοκαίρι του 2021, τότε που ο Νίκος Χαρδαλιάς, ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, απαγόρευσε στην αποστολή της Γαλατάσαράι, η οποία είχε φτάσει στην Ελλάδα για έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό, να μπει στη χώρα.

Όπως ανέφερε, τότε ο Νίκος Χαρδαλιάς όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού covid 19. Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Η ενέργεια του είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και ανακοινώσεων και προσωπικά κατά του κ. Χαρδαλιά, όπως τώρα η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς απασχολεί τα παγκόσμια μέσα και έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, βέβαια, να κάνει κάτι ανάλογο με αυτό που πριν μήνες έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ