ΑρχικήΠολιτικήΠέτρος Κόκκαλης: «Οι κυβερνητικές υποσχέσεις δεν έφτασαν ούτε στο χωράφι ούτε στο...

Πέτρος Κόκκαλης: «Οι κυβερνητικές υποσχέσεις δεν έφτασαν ούτε στο χωράφι ούτε στο τραπέζι των καταναλωτών»

Ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε με δήλωσή του στις εξελίξεις για το αγροτικό ζήτημα και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: “Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για λύσεις δεν έφτασαν ποτέ, ούτε στο χωράφι, αλλά ούτε στο τραπέζι των καταναλωτών”.

Ο ευρωβουλευτής βρέθηκε σήμερα στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της Δραπετσώνας. “Μια μέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών επέλεξα να επισκεφτώ μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές, αυτή της Δραπετσώνας, γιατί εδώ φαίνονται τα προβλήματα που προσπαθεί να κουκουλώσει η κυβέρνηση. Τα προβλήματα των παραγωγών που απειλούνται από την κλιματική κρίση, τους μεγαλομεσάζοντες που συμπιέζουν την τιμή αγοράς και εκτοξεύουν την τιμή στο ράφι, με την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή.

Η ΚΑΠ πρέπει να αλλάξει. Οι Πράσινοι την καταψήφισαν και δυστυχώς δικαιώθηκαν. Το Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί και να απαντήσει στις ανάγκες των αγροτών και του αγροδιατροφικού τομέα στο σύνολό του. Συγχρόνως, πρέπει να επαναφέρουμε το ρόλο του κράτους, προκειμένου να βοηθήσει την παραγωγή και να ελέγξει την αισχροκέρδεια. Δεν είναι λύση τα κρατικά φιλοδωρήματα, ή η κατά Πισσαρίδη “αγορά” που ποτέ δεν έλυσε τίποτα.”