Πολιτική σύγκρουση με σκάνδαλα, παρακράτος και… σανό

27 mins read

Η γραμμή άμυνας που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να περιορίσει το πολιτικό κόστος που προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν μέσα και τριγύρω από το «μαγαζί» του Μεγάρου Μαξίμου επί ημερών Αλέξη Τσίπρα είναι ενδεικτική του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει.

Η πολιτική υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Νίκου Παππά και η προσπάθεια να συνδυαστεί αυτή με ένα μικρό «άδειασμα», (έτσι ώστε να φανεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήξερε τίποτα αλλά κι ότι δε χρειαζόταν να ξέρει μια και δε συνέβαινε και τίποτα σπουδαίο) είναι για γέλια και για κλάματα. Ειδικά μάλιστα η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως θύμα του παρακράτους, υπό το κράτος του φόβου και νέων αποκαλύψεων με ηχητικά ντοκουμέντα, ταιριάζει τέλεια με ένα πιάτο σανό. Αλλιώς, δεν καταπίνεται!

Σε διάφορα non papers που κυκλοφορούν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται σύγκριση του «βρώμικου ‘89» με αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Ομοιότητες μπορεί να επινοήσει κανείς και να τις σερβίρει με το σανό. Οι διαφορές όμως είναι παραπάνω από προφανείς και η σύγκριση συντριπτική για την προπαγάνδα της Κουμούνδρου.

Το ‘89 σαφώς υπήρχε σκάνδαλο Κοσκωτά. Και είναι γνωστό ότι βρέθηκαν και λεφτά σε λογαριασμούς αυτών που εξυπηρέτησαν τον Κοσκωτά. Αυτό δεν αμφισβητείται, ασχέτως από τις πολιτικές συνέπειες που είχε η παραπομπή του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ανεξάρτητα όμως από την ύπαρξη του σκανδάλου, την πρωτοβουλία της διερεύνησης και μέσω αυτής της πόλωσης του πολιτικού σκηνικού την πήρε η ΝΔ μαζί με την Αριστερά. Μαζί οδήγησαν τον Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο και στην αντιπολίτευση.

Σήμερα, την πόλωση και τη σφοδρή σύγκρουση με όρους πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα για ένα σκάνδαλο που τώρα αποδεικνύεται με αμερικανική σφραγίδα ότι δεν είχε πολιτική διάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το θύμα – όπως υποδύεται – είναι ο θύτης. Ο Τσίπρας επιχειρεί μια πολιτική μπλόφα, υποδυόμενος το θύμα ενός δήθεν παρακράτους. Με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» για το οποίο σήμερα αποκαλύπτεται και επίσημα από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Νοβάρτις στις ΗΠΑ ότι δεν υπήρξε ποτέ αναφορά σε πολιτικούς.

Ας έρθουμε όμως και στις δήθεν ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ για «παρακρατικές μεθόδους» αποκάλυψης στοιχείων. Οι ευαισθησίες αυτές είναι προφανώς υποκριτικές. Οι ίδιοι επέλεξαν ως κυβερνητικό εταίρο τη «σχολή των κοριών». Αν υπήρχε «παρακράτος της Δεξιάς», αυτό συγκυβέρνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι ενδεικτικές, άλλωστε, οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για το τι συνέβαινε την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όποιους θεωρούνταν αντίπαλοι.

Δεν ήταν τόσο ευαίσθητοι στην Κουμουνδούρου το Δεκέμβριο του 2014, όταν ο Χαϊκάλης με τον Λαζόπουλο και τον Καμμένο μιλούσαν για κασέτες περί απόπειρας χρηματισμού για να εκλεγεί ΠτΔ…Όταν βοηθούσαν για να έρθουν στην εξουσία, οι ηχογραφήσεις ήταν καλές, όπως ήταν καλές και για να θεμελιώσουν κατηγορίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ ή για μα τεκμηριώσουν το διάλογο Πολάκη -Στουρνάρα. Τώρα,δεν τους αρέσουν!

Όταν αποφασίζεις να κάνεις την πολιτική ζωή αρένα κυνηγώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους με όλα τα βρώμικα μέσα, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τα ίδια. Και η μόνη σωτηρία είναι να μπορείς να αποδείξεις ότι αυτά που ακούγονται στις «κασέτες» είναι ψέματα, όχι να περιφέρεις την αγωνία σου μήπως και ακουστούν ή αποκαλυφθούν. Πόσο μάλλον ότι εσύ ο ίδιος ως κυβέρνηση νομιμοποίησες τη χρήση τέτοιου υλικού…

Η αποκάλυψη όλων αυτών που οργανώνονταν και εκτελούνταν πίσω από κλειστές πόρτες καταλύοντας δημοκρατικούς θεσμούς και καταπατώντας δικαιώματα είναι υποχρέωση για όποιον σέβεται τη δημοκρατία. Γενικεύσεις του τύπου «αυτή η ατμόσφαιρα πλήττει συνολικά την πολιτική ζωή και μας γυρίζει πίσω» είναι εκ του πονηρού και υπηρετούν ένα και μόνο στόχο: Να μείνουν ποινικά και πολιτικά ατιμώρητοι αυτοί που για λόγους κομματικής σκοπιμότητας έπαιξαν με τους θεσμούς και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από οιποιονδήποτε σέβεται τη δημοκρατία.

Facebook Comments