ΑρχικήΠολιτικήΠρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα στο επίκεντρο του προγράμματος της ΝΔ για την...

Πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα στο επίκεντρο του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία

‘Εμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα δίνει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία που παρουσιάζεται το Σάββατο το πρωί. Τους βασικούς άξονες παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε συνάντησή τους το απόγευμα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως στο πρόγραμμα  δίνεται έμφαση  στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα, τομείς στους οποίους τα φαρμακεία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν σημαντικές νομικές εκκρεμότητες.
Πρόσθεσε ακόμη, πως αν και στο παρελθόν υπήρξαν αναταράξεις ανάμεσα στις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Π.Φ.Σ, αυτές έχουν αποκατασταθεί και υπογράμμισε πως τα φαρμακεία μπορούν να επιτελέσουν σημαντικό έργο στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα φαρμακεία δεν είναι εκλογικά κέντρα αλλά υγειονομικά κέντρα. Ενώ συμφώνησε πως έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών και μπορούν να έχουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των πολιτών.