ΑρχικήΠολιτικήΠροβληματισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ για Ηλιόπουλο και Νοτοπούλου

Προβληματισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ για Ηλιόπουλο και Νοτοπούλου

Τα δεδομένα για τις δημοτικές εκλογές δεν δείχνουν ευοίωνο περιβάλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι βασικοί υποψήφιοι για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης δεν βρίσκονται στις βασικές επιλογές των ψηφοφόρων.

Η έλλειψη αναγνωρισιμότητας αποτελεί βασικό μειονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους. Ο Νάσος Ηλιόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με την ισχυρή υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, που βρίσκεται με διαφορά πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και με αυτή του Παύλου Γερουλάνου, που ξεκίνησε πρώτος τον προεκλογικό αγώνα και έχει ήδη περπατήσει την Αθήνα για να προβάλλει τις θέσεις του.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, παρά τα προεκλογικά… δώρα που έκανε σε συλλόγους και σωματεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπη με την αρνητική στάση των κατοίκων της πόλης απέναντι στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει τις σοβαρές υποψηφιότητες του Νίκου Ταχιάου από τη ΝΔ και του Σπύρου Βούγια, που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής και έχει πολύχρονη παρουσία στα αυτοδιοικητικά του Δήμου.

Στην Αθήνα προσπαθούν να χτίσουν το προφίλ του Νάσου Ηλιόπουλου με χαρακτηριστικά αντί-ελίτ προβάλλοντας την καταγωγή του, που το φέρνει απέναντι από μία πολιτική οικογένεια και από έναν υποψήφιο με αριστοκρατική καταγωγή, όπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω στη λαϊκή του καταγωγή θα χτιστεί το σύνολο της προεκλογικής του εκστρατείας, που έχει βασιστεί στην αντιγραφή και ξένων προτύπων, όπως ανέφερε το DP.

Στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι πέμπτη με ποσοστό 7,2% και βρίσκεται πίσω από τον Νίκο Ταχιάο που προηγείται με 13,4%, τον Γιώργο Ορφανό με 12,5%, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη με 10% και τον Σπύρο Βούγια με 9,8%.

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll, όπως και άλλες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προβληματίζει τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι επιτελείς προσπαθούν να βρουν νέα πρόσωπα ώστε να πλαισιώσουν την ομάδα Νοτοπούλου. Σε αυτό το πλαίσιο, κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης δίνουν ομιλίες σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να γυρίσουν το αρνητικό κλίμα.