ΑρχικήΠολιτικήΣακελλαρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε»

Σακελλαρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε»

Για τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στην πολιτική μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση μέσω της Νέας Αριστεράς, μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Realfm 97,8, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του νεοσύστατου κόμματος.

Αναφερόμενος αρχικά στη μακροχρόνια απουσία του από το πολιτικό προσκήνιο και τους λόγους της επιστροφής του, είπε: «Λείπω αρκετό καιρό από την πολιτική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσα την πολιτική και ότι δεν ένιωθα ότι είμαι ενεργός. Ήμουν ενεργός στην πολιτική με διαφορετικούς τρόπους, με μια άλλη σχέση με την πολιτική. Όπως και πολύς κόσμος με τον οποίο συνομιλώ, ένιωσα και εγώ από τη δική μου πλευρά ότι σε αυτό το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί ο ευρύτερος πολιτικός μου χώρος, αυτός της αριστεράς, αλλά και σε μια συγκυρία που βλέπουμε ότι υπάρχει μια παντοκρατορία της κυβέρνησης που γεννά μία ανησυχία και μια αμηχανία, θα έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη μου, απέναντι στον συλλογικό αυτό σκοπό. Το ένιωσα σαν ένα προσωπικό χρέος».

Για την απόφασή του να ενταχθεί στη Νέα Αριστερά

Σχετικά με την επιλογή να ενταχθεί στους κόλπους της Νέας Αριστεράς, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτικό του σπίτι» επεσήμανε ότι ιδεολογικά τον εκφράζει περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο σημείωσε πως αποτελεί την πολιτική μήτρα, απ’ όπου ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική.

«Η Νέα Αριστερά και οι άνθρωποι που την αποτελούν, ένιωσα ότι είναι ένας πολύ γόνιμος χώρος για εμένα για να μπορέσω να ενώσω τη φωνή μου, τη σκέψη μου και τη δράση μου, με ανθρώπους που και μπορώ να συνομιλήσω και να δημιουργήσω μαζί τους έναν νέο πολιτικό φορέα. Ήταν κάτι που ήταν για μένα πολύ ελπιδοφόρο», είπε.

Γιατί την επιστροφή στο «πολιτικό του σπίτι»

Για τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση που είπε ότι επιστρέφει στο «πολιτικό του σπίτι» εννοώντας όμως τη Νέα Αριστερά και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική μου μήτρα. Από εκεί ξεκινήσαμε στην πραγματικότητα και εγώ και πολλοί άλλοι να ασχολούμαστε με την πολιτική. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το πολιτικό σπίτι δεν είναι απλά και μόνο ένα όνομα ενός κόμματος, ένα κτίριο, ένα logo. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι οι ιδέες, το ήθος, το ύφος, η σοβαρότητα, η αξιοπιστία, η ιδεολογία, είναι όλα αυτά που συγκροτούν αυτό που λέμε πολιτικό σπίτι και νιώθω ότι στη Νέα Αριστερά όλα τα κριτήρια πληρούνται για μένα».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές αρκέστηκε να πει: «Σε κάθε περίπτωση εγώ προσωπικά έκανα ένα μεγάλο βήμα χθες, να επιστρέψω στην πολιτική. Είναι κάτι που θα αποφασιστεί συλλογικά, δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω».