Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τον αστυνομικό της Βουλής.
Το ζήτημα του αστυνομικού που υπηρετούσε στη Βουλή και πλέον βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς κατηγορείται ότι επί σειρά ετών βίαζε τα ανήλικα παιδιά του και κακοποιούσε τη σύζυγό του τέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να κατηγορεί τον πρόεδρο της Βουλής για συγκάλυψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο θέμα, κάνοντας λόγο για μια υπόθεση “που μας πληγώνει”, δίνοντας εξηγήσεις στη συνέχεια για το πότε και πώς ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρέθηκε με απόσπαση στη Βουλή.
“Η αίτηση για να έρθει ο αστυνομικός στη Βουλή έγινε από τον τότε φρούραρχο κ. Κυριαζόπουλο στις 16 Ιανουαρίου 2019 και το αίτημα ικανοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου του 2019” είπε, ενώ για τον βαρύ “φάκελο” του 45χρονου αστυνομικού δήλωσε ότι υπήρχαν αδικήματα και παραπτώματα προ του 2003.
Τότε, στην αίθουσα μπήκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τους τόνους να ανεβαίνουν ανάμεσα στους δύο πολιτικούς. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι ενδεικτικός της έντασης που προκλήθηκε:
Kωνσταντοπούλου: Τον καλύπτετε τόσα χρόνια. Είχατε πάρει το όπλο του από τον Φλεβάρη του 2023 και τον καλύπτετε
Τασούλας: Ήταν για αγχώδη συμπεριφορά. Όχι για ασέλγεια. Δεν κάλυπτα κανέναν
Kωνσταντοπούλου: Τον καλύπτετε βρώμικα
Τασούλας: Βρώμικη είναι η δική σας συμπεριφορά!
Κωνσταντοπούλου: Θα έπρεπε να ντρέπεστε!
Τασούλας: Όχι, εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε!
Μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Κωνσταντίνος Τασούλας μίλησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λέγοντας πως η αντίδραση της Βουλής ήταν άμεση, καθώς ο αστυνομικός συνελήφθη λίγα μόλις λεπτά αφότου τον κατήγγειλε η σύζυγός του στις 18 Νοεμβρίου.