ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος στηρίζει ποιον στη μάχη Κασσελάκη- Γεροβασίλη

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος στηρίζει ποιον στη μάχη Κασσελάκη- Γεροβασίλη

Οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πυρετώδεις ζυμώσεις και επαφές με στελέχη του κόμματος, προκειμένου να διερευνήσουν ποιος στηρίζει ποιον στις κάλπες που θα στηθούν πιθανότατα στις 10 Μαρτίου.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο  στις ραγδαίες εξέλιξεις για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να προαναγγέλει χθες τετραπλές εκλογές, αφού η εκλογή προέδρου θα γίνει μαζί με τις εκλογές για τις νομαρχιακές, την κεντρική επιτροπή και τα τοπικά συντονιστικά. Απέναντι από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία θα ανακοινώσει επισήμως αύριο την υποψηφιότητα της, έχοντας ως άσο στο μανίκι την απόλυτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό της.

Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, βρίσκονται οι στενές συνεργάτιδες του, βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Δώρα Αυγέρη, όπως και η Ραλλία Χρηστίδου.

Νωρίτερα  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη,  σε δήλωσή της υποστήριξε  ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει νωπή εντολή από τη βάση του κόμματος», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «επαναβεβαιώνω το σεβασμό μου στα μέλη που εκφράστηκαν ηχηρά τον Σεπτέμβριο, απορρίπτοντας τις άλλες εκφράσεις και εκλέγοντας έναν άνθρωπο που δεν προερχόταν από το ΣΥΡΙΖΑ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης είχε δηλώσει την υποστήριξη του στον Στέφανο Κασσελάκη υπογραμμίζοντας «Πιστεύω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα κερδίσει τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκ των συνομιλητών του Κασσελάκη και από τους πρώτους βουλευτές που είχαν στηρίξει Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο, Πέτρος Παππάς, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε πως «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δεχτεί τη βούληση και τη θέληση της βάσης και της πλειοψηφίας του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή στην ηγεσία και αντιμετώπισαν τον νέο του πρόεδρο ως ένα ξένο σώμα χωρίς να αντιληφθούν ότι στην πραγματικότητα όλοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Υπονομεύοντας υπονομεύουν τον εαυτό τους στην πραγματικότητα, είναι τελικά αυτοκτονική συμπεριφορά γιατί όλη μαζί η βάρκα βουλιάζει με όλους μας μέσα αν υπονομεύεται ο αρχηγός του κόμματος».

Το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς. Με τον τελευταίο, ωστόσο, είχε θερμό χαιρετισμό ο πρόεδρος κατά την είσοδό του στο συνέδριο, ενώ και στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία δεν συγκρούστηκαν.

Ποιοι είναι κοντά στην Όλγα Γεροβασίλη

Ο πρώτος που πήρε θέση υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη και της υποψηφιότητας της, ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης. Σε δηλώσεις του ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη «κατά την περίοδο προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πάνω, κατρακυλά και πολιτικά και δημοσκοπικά και από άποψη συσπείρωσης, κοινωνικής και οργανωτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πολιτικά και οργανωτικά αφυδατωμένος».

Στην ερώτηση για τον αν η Όλγα Γεροβασίλη είνβαι ένα άτομο το οποίο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη χωρις όμως να υποδεικνύει τίποτα «Κατά την άποψή μου, ναι, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη μπορεί».

Στο μεταξύ, η Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα, συναντήθηκε με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και και τον Σωκράτη Φάμελλο,καθώς, και με τον Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος στην ομιλία του στο Συνέδριο λίγο μετά άφησε να εννοηθεί ότι κάνει πίσω και δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Σε κάθε περίπτωση, ο πιο βασικός υποστηρικτής της Γεροβασίλη είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της, γεγονός που θα συμπαρασύρει πολλά κορυφαία στελέχη στο πλευρό της.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας, χωρίς κανείς να πει δημοσίως ποιον στηρίζει.