Στο κενό και το νέο κάλεσμα Τσίπρα

16 mins read

Εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρωθυπουργός, με δήλωσή του, κάλεσε εκ νέου σε μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι “αναγκαία, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών, η συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου που θα αποτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το νεοφιλελευθερισμό”.

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα θα εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει την Κυριακή. Η στόχευση είναι αφενός οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς, που δεν επιθυμούν να ψηφίσουν ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημειώνεται, ότι η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας έγινε στο φως της παρουσίασης της “Γέφυρας”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης κάλεσε και αυτός σε σύμπραξη των δυνάμεων της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σημείωσε ότι χωρούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Μηδενική ανταπόκριση

Τι απαντούν από την Χαριλάου Τρικούπη

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν τις στοχεύσεις του πρωθυπουργού και είναι αρνητικοί στο διάλογο. Μάλιστα, με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι “οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού”. Για τους επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο “εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν”.

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής διαμηνύει ότι το προοδευτικό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, χτίζεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, από το ΠΑΣΟΚ και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος πρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς θα βρεθεί στην Ελλάδα για να σηματοδοτήσει τη στήριξη των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Κίνημα Αλλαγής και να παρουσιάζει την ατζέντα του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Τι βλέπει ο Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης , που χθες παρουσίασε το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου και γιόρτασε τα 5 χρόνια του κόμματος, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να εξαφανίσουν τον ενδιάμεσο χώρο.

“Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, όσο και η ΝΔ προσπαθούν να κάψουν τον ενδιάμεσο χώρο. Να εξαφανιστούν το Ποτάμι, να εξαφανιστεί το ΚΙΝΑΛ, να εξαφανιστούν οι ενδιάμεσες φωνές, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα της κάλπης, οι πολίτες να πουν τι να κάνω δεν έχω άλλη λύση και ο ένας να στραφεί δεξιά και ο άλλος αριστερά” τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα