Συγκοινωνιολόγος για «Μεγάλο Περίπατο»: «Είχαμε προβλέψει καθυστέρηση δύο λεπτών»

14 mins read

Η χθεσινή εικόνα στην Πανεπιστημίου ήταν καλύτερη , καθώς οι οδηγοί συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του δήμου Αθηναίων και ακολούθησαν εναλλακτικές οδούς για να φτάσουν στον προορισμό τους, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες ανάπλασης του κέντρου που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου».

Έτσι λοιπόν, η εικόνα της περασμένης Δευτέρας με τις χαοτικές ουρές δεν επαναλήφθηκε, παρότι προβλήματα χθες δημιουργήθηκαν από πορεία την των υγειονομικών, η οποία σε συνδυασμό με τις εργασίες λίγο έλειψε να δημιουργήσει για μια ακόμη ημέρα μια μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Η θέση των συγκοινωνιολόγοι για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας»

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργος Γιαννής,  μιλώντας για τα παρατράγουδα του «Μεγάλου Περιπάτου», της αστικής παρέμβασης που αλλάζει τα δεδομένα στο ιστορικό κέντρο, τόνισε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι είχαν δείξει οι προσομοιώσεις.

Ο κ. Γιαννής ανάφερε ότι «Οι μετρήσεις που κάναμε τη Δευτέρα, μας έδειξαν ότι ενώ είχαμε πει πως από η διέλευση από την Πανεπιστημίου θα αυξανόταν από τα 2’30” στα 5′, εν τέλει είχαμε 4,8 λεπτά. Το είχαμε προβλέψει αυτό. Και μιλάμε για καθυστέρηση 2 λεπτών και κάτι καθυστέρηση, αυτό είναι όλο κι όλο».

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι συγκοινωνιολόγοι παρατηρούν καθημερινά αισθητή βελτίωση, καθώς, έστω και με πολύ αργό ρυθμό, οι μεταφορικές συνήθειες οδηγούνται σε τροποποιήσεις και οι οδηγοί ακολουθούν τις υποδείξεις.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το ζήτημα της αυξημένης κίνησης που προκάλεσαν οι εργασίες για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» αποτέλεσε βασικό θέμα που συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε  μεταξύ άλλων ότι «δεν ήταν ευχάριστο το πρόβλημα που προκλήθηκε. Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες και η ομάδα των συγκοινωνιολόγων παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή του έργου, όχι μέρα με τη μέρα, αλλά ώρα με την ώρα».

 

Facebook Comments