ΣΥΡΙΖΑ: Από το #ακαταδίωκτο των επιστημόνων στο… ακαταλόγιστο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

28 mins read

Πραγματικά ο πρώην πρωθυπουργός το τερμάτισε. Ο ίδιος, όταν το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση, είχε ψηφίσει το ακαταδίωκτο των μελών του ΤΧΣ.

Ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κήρυξε σήμερα τον διάδοχό του στο Μέγαρο Μαξίμου ένοχο για τα αποτελέσματα της πανδημίας! Με αφορμή το ακαταδίωκτο των επιστημόνων, στο οποίο επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του, η Κουμουνδούρου επιδόθηκε από το πρωί σε μία πρωτοφανή προσπάθεια στον κόσμο των social media για να κάνει πρώτο trend το hashtag #ακαταδίωκτο.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως στα κοινωνικά δίκτυα τα τρολ του κόμματος «ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις». Μόλις η σχετική προσπάθεια έκανε μπούγιο ανέβηκε στο κύμα και ο πρόεδρος Αλέξης με ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς και τηλεοπτική δήλωση! Χαρακτήρισε απόδειξη ενοχής του πρωθυπουργού την τροπολογία για να μην είναι οι επιστήμονες των επιτροπών που διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση έρμαια σε μηνύσεις και αγωγές ανθρώπων, που είτε από τον πόνο της απώλειας ή από την σκοπιμότητα της προσωπικής άποψης/επιδίωξης ή και από υστεροβουλία θα τους έβαζαν στόχο.

Την ίδια ώρα στη Βουλή οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησαν σε έναν πραγματικό… χαρτοπόλεμο ερωτήσεων. Μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν κατατεθεί 14 ερωτήσεις και 1 επίκαιρη. Συνολικά 15 ερωτήσεις, αναφορές, αιτήματα κατάθεσης εγγράφων και επίκαιρες:

 1. Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άρση των συνεπειών από την αναδρομική ανατροπή της κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων 2020
 2. Ερώτηση της Θ. Τζάκρη: Mέτρα ενίσχυσης των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών καθώς και των λοιπών υγειονομικών δομών της Π.Ε. Πέλλας
 3. Ερώτηση του Αλ. Μεϊκόπουλου: Τραγική ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Βόλου
 4. Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άμεση στήριξη των επιχειρηματιών επισιτισμού, ώστε να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων
 5. Αναφορά Γεροβασίλη-Τζούφη: Κατάργηση Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ιωαννίνων
 6. Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Μέτρα στήριξης των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.) για χρέη τους προς τη Δ.Ε.Η
 7. Γ. Μπουρνούς: Να παραταθούν οι συμβάσεις Γ’ κύκλου κοινωφελούς εργασίας
 8. Ερώτηση 41 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για συμβασιούχους Υπηρεσίας Ασύλου
 9. Ερώτηση Βέττα: Καμία στήριξη στο Ε.Σ.Υ. της Π.Ε. Κοζάνης
 10. Ερώτηση Ψυχογιού: Πότε θα λειτουργήσει ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοκάστρου;
 11. Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Θα επιτρέψετε την πρακτική άσκηση των φοιτητών στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που λειτουργούν με τήρηση των προβλεπόμενων προστατευτικών μέτρων;
 12. Ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Αναγκαία η πρόληψη για οφθαλμικές παθήσεις των παιδιών από την εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών μέσων
 13. Κ. Μάλαμα: Τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής χρειάζονται ενίσχυση
 14. Αναφορά Ο. Γεροβασίλη προς τον υπ. Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα: «Μόνο ένας Υπάλληλος στο Ταχυδρομικό Γραφείο Αγνάντων!»
 15. Σ. Βαρδάκης: Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποκλείει και στέλνει αδιάβαστους τους απόφοιτους των εσπερινών λυκείων

Ουσιαστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρουν στη Βουλή τοπικά και κλαδικά αιτήματα η πλειοψηφία των οποίων ελάχιστη σχέση έχει με την πανδημία στην οποία υποτίθεται ότι έχει ρίξει το βάρος του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθώντας πρακτικές για τις οποίες τα χρόνια πριν την άνοδο στην εξουσία κατηγορούσαν τους συναδέλφους τους των τότε μεγάλων κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, παρότι στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας το Σαββατοκύριακο θα γίνουν τα εγκαίνια των 18 φορητών κλινών ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», θωρακίζοντας ευρύτερα το υγειονομικό μας σύστημα.

«Παιχνίδι» εντυπώσεων κάνει η Κουμουνδούρου και με τα self tests, παρότι η κυβέρνηση δεν δίστασε να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία που δεν  μπόρεσε να παραδώσει τα τεστ για τα οποία είχε δεσμευτεί και ακύρωσε τον δεύτερο διαγωνισμό, πετυχαίνοντας σημαντική μείωση στην τιμή τους.

Δηλαδή, από τη μία υιοθετεί κάθε αίτημα και από την άλλη ασκεί αντιπολίτευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, θυμίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ προ του 2015, τον ΣΥΡΙΖΑ της πλατείας και της διχαστικής ρητορικής. 

Facebook Comments