ΑρχικήΠολιτικήΤη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τη βία στη γήπεδα- Η ΕΥΠ στις...

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τη βία στη γήπεδα- Η ΕΥΠ στις έρευνες

Την κρισιμότητα της κατάστασης αποτύπωσε σήμερα η παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστολή Δεμίρη στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Τα μέτρα, που όπως φαίνεται θα έχουν και τη συνδρομή της ΕΥΠ,  θα ανακοινωθούν την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν ακόμα και «οι σκληρές επιλογές» και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλέον την κεντρική κατεύθυνση ώστε να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος – σύμφωνα με παρισταμένους στη σύσκεψη – εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρές αποφάσεις, έχει ζητήσει με έμφαση να μην διαρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή το κλείσιμο των Θυρών των οργανωμένων οπαδών.

ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ

Πλέον οι έρευνες έχουν στραφεί στους χούλιγκανς με ποινικό παρελθόν ή και σε εκείνους – που στο παρελθόν είχαν ανάμειξη σε οπαδική βία και άλλα αδικήματα .

Στα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί τα ευρήματα από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη και αναμένονται οι απαντήσεις για το κατά πόσον υπάρχουν αποτυπώματα, ειδικά στον σωλήνα που ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε ως εκτοξευτήρας της ναυτικής φωτοβολίδας που χτύπησε τον 30χρονο αστυνομικό, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του

«Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών. Μεταξύ των ευρημάτων είναι ένα που μοιάζει με σωλήνα και είναι πιθανό να πρόκειται για τον σωλήνα από τον οποίο εκτοξεύθηκε η ναυτική φωτοβολίδα» σημείωναν αστυνομικές πηγές.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως εντοπίστηκαν και μαχαίρια μέσα στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη, όπου οι χούλιγκαν άναψαν φωτιά και έκαψαν κάποια από τα ρούχα τους για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ύπαρξη πυρίτιδας σε ρούχα που δεν πρόλαβαν να κάψουν οι χούλιγκανς. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για κάθε δείγμα απαιτούνται 9 ώρες εξέτασης πράγμα που σημαίνει ότι η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει αρκετά, καθώς τα δείγματα είναι εκατοντάδες.

Σύμφωνα με την iefimerida.gr, φωτοβολίδες, μπουκάλια και διάφορα ρούχα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Η αστυνομία εξετάζει τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο γήπεδο για να εντοπίσει αξιοποιήσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώματα ή DNA, ώστε να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

Δύο κάμερες στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. -Πού στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το οπτικό υλικό από δύο κάμερες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν εστιάσει την έρευνα σε 60 άτομα.