ΑρχικήΠολιτικήΤσαρλατάνοι και πονηροί πολιτευτές στο παιχνίδι υπονόμευσης της δημόσιας Υγείας

Τσαρλατάνοι και πονηροί πολιτευτές στο παιχνίδι υπονόμευσης της δημόσιας Υγείας

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τις κινητοποιήσεις υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία. Τσαρλατάνοι που προσπαθούν να αποκτήσουν δημοσιότητα και να στήσουν καριέρες πάνω σε άθλια ψέματα, πολιτικοί που βλέπουν την πανδημία σαν ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν στην εκλογική πελατεία των «ψεκασμένων» και επαγγελματίες συνδικαλιστές που συνειδητά συγχέουν εργασιακά δικαιώματα με εγκληματικές συμπεριφορές, έχουν φτιάξει ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Η περίπτωση της γυναίκας που έχασε τη ζωή της γιατί αρνήθηκε να διασωληνωθεί δίνει την αφορμή για να ειπωθούν επιτέλους τα πράγματα με το όνομα τους και να αναζητηθούν ευθύνες και μέσα στο μικρόκοσμο όλων αυτών που έχουν μάθει να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς συνέπειες, παίζοντας μάλιστα το ρόλο του δήθεν θύματος. Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της υπήρξε πράγματι θύμα. Όχι όμως αυτών από τους οποίους θεωρούσε ότι θα προστατευτεί μένοντας εκτός ΜΕΘ αλλά αυτών που την έπεισαν με πλύση εγκεφάλου ότι κινδυνεύει από την παροχή της ιατρικής φροντίδας. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν και καταφέρνουν να πείσουν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης ότι κινδυνεύει από τον εμβολιασμό κι όχι από τον μη εμβολιασμό.

Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού πρέπει κάπου να λάβει τέλος. Και μαζί και η πολιτική υποκρισία. Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει υπέρ των εμβολιασμών και να υποστηρίζει ότι θα κάνει και σχετική καμπάνια και να βλέπουμε τον ανεμβολίαστο γιατρό – βουλευτή Πολάκη μαζί και με άλλους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον εμβολιασμό γιατρών και νοσηλευτών. Αυτή είναι καθαρή γραμμή υπέρ της πανδημίας, με πλήρη κάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα που επιτρέπει συνειδητά στα στελέχη του να πατάνε σε δυο βάρκες. Κι όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, αντί να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί καθυστέρησε την υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, δηλώνει ότι «οδηγεί στα όρια το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ», λέει ουσιαστικά με τον πιο αποκαλυπτικό τι είναι αυτό που επιδιώκει το κόμμα του: να οδηγήσει στα όρια τους ασθενείς και το ΕΣΥ για να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πανδημία. Στηρίζοντας το «δικαίωμα» γιατρών και νοσηλευτών να μη σεβαστούν την Επιστήμη τους και τους ασθενείς τους!

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο χρόνο για θεωρίες πειθούς και δήθεν συναίνεσης. Ειδικά τώρα που μας τελείωσαν και οι… Αποστολάκηδες.