Τσιάρας: «Επαναφέρουμε την καθύβριση των θρησκευμάτων»

8 mins read

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης ότι «στο νέο Ποινικό Κώδικα θα προβλέπονται αυξημένες ποινές για τα αδικήματα καθύβρισης των θρησκευμάτων, καθώς και του βιασμού και της διακίνησης μεταναστών».

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως «επαναφέρουμε την καθύβριση των θρησκευμάτων». Το αδίκημα αφορά στην χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία και εκκλησία και η ποινή θα είναι έως και δύο χρόνια φυλάκιση. Οι ίδιες διατάξεις θα ισχύσουν και για οποιαδήποτε «θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα».

Ίσως η τελευταία διάταξη, θα μπορούσε να συνδεθεί και με το περίφημο «μπάρμπεκιου – πάρτυ», το οποίο έλαβε χώρα χθες και από πολλούς θεωρήθηκε προσβολή το να καταναλώνεις χοιρινό και αλκοόλ, έξω από έναν χώρο που όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες άλλης θρησκείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι για το αδίκημα του βιασμού η ποινή αυξάνεται σε τουλάχιστον 10 έτη, ενώ στις περιπτώσεις ομαδικού βιασμού ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10 έως 15 ετών.

Αναφορικά με την διακίνηση μεταναστών ο υπουργός  Δικαιοσύνης είπε πως «αυξάνουμε τα πρόστιμα έως 100 χιλιάδες Ευρώ» και συμπλήρωσε «οι προβλεπόμενες μειώσεις ποινών δεν εφαρμόζονται σε αυτό το αδίκημα».

 

Facebook Comments