«Βόμβα» Αποστολάκη- Γιατί δεν δέχθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

19 mins read

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα» είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, που ανακοινώθηκε για υπ. Πολιτικής Προστασίας.

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπυοργείο στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

 

Υπενθυμίζεται ότι για την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννήματα. Περίπου δέκα λεπτά πριν ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον Μιχάλη Καλόγηρου, διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, και τον ενημέρωσε σχετικά.

«Ευχαριστώ για την ενημέρωση», ήταν η απάντηση του Μιχάλη Καλογήρου, ωστόσο πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «δεν υπήρξε συναίνεση στην επιλογή Αποστολάκη για τη θέση υπουργού στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τη Φώφη Γεννηματά στο τηλέφωνο. «Θέλω να σε ενημερώσω ότι κάνω μια ισχυρή δομή στην Πολιτική Προστασία. Βάζω επικεφαλής άνθρωπο επιχειρησιακά στιβαρό που έχει και υπερκομματικό χαρακτήρα, τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Δεν θέλω να το ακούσεις από την τηλεόραση», της είπε.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απάντησε: «Πράγματι εκεί το πρόβλημα είναι μεγάλο, καλή επιτυχία». Πηγές από την Χ. Τρικούπη διευκρίνιζαν ότι «δεν υπήρξε διακομματική συνεννόηση, αλλά απλώς ενημέρωση» για την τοποθέτηση Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Αποστολάκης είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα από τη Δευτέρα»

Από το περιβάλλον της Κουμουνδούρου διαρρέονται τα εξής: «Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημείωσαν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», πρόσθεσαν και διαμήνυσαν: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

 

 

Facebook Comments