Χαρδαλιάς: «Κρίσιμο το επόμενο 9ωρο – Είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή»

10 mins read

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε για μια δύκολη νύχτα με έντονα φαινόμενα, την ώρα που ο μεσογειακός κυκλώνας συνεχιζει το πέρασμά του στη χώρα μας. 
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Εξερχόμενος από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις 8 το πρωί, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Ήταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου».
Και πρόσθεσε «Έχουμε έντονα φαινόμενα με διακοπές ρεύματος και κομμένους δρόμους από δέντρα όπου συνεργεία των περιφερειών και των δήμων προσπαθούν για την αποκατάσταση των ζημιών», τονίζοντας ότι «η μάχη συνεχίζεται».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κακοκαιρία θα παραμείνει στα δυτικά για έξι ώρες και θα συνεχίσει νότια να επηρεάζει τη δυτική Πελοπόννησο.
Επίσης, επισήμανε ότι ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να συναντήσει ένα μελτέμι, με αποτέλεσμα να αναμένονται έντονες τοπικές καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα και σε νομούς όπως η Καρδίτσα, η Φωκίδα, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστεί και η βόρεια Εύβοια.
Επίσης συμπλήρωσε ότι το νέο μέτωπο θα κινηθεί νότια και το Σάββατο μπορεί να επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική.
Διευκρίνισε, ωστόσο ότι, η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ και μετά, όχι με κυκλώνα, αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα.
«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».

Facebook Comments