Ρούλα Καλάφ: Η διαφορετική σελίδα για τις γυναίκες στη δημοσιογραφία

7 mins read

Μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της δημοσιογραφίας έχει γραφτεί ήδη, σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον όπου οι γυναίκες σπάνια φτάνουν σε διοικητικές θέσεις, οι Financial Times, έφεραν στο τιμόνι τους μια γυναίκα.

Η Ρούλα Καλάφ επελέγη για να γίνει η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των Financial Times στην ιστορία της εφημερίδας, η οποία κυκλοφορεί εδώ και 131 χρόνια, μετά την ανακοίνωση του διευθυντή της, του Λάιονελ Μπάρμπερ ότι θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Η δημοσιογράφος από τον Λίβανο θα είναι μαζί με την Κάθριν Βάινερ της Guardian από τις λίγες γυναίκες που είναι διευθύντριες μεγάλων εφημερίδων στη Βρετανία. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια με συνέπεια, είχε προσπαθήσει να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών δημοσιογράφων και των αναγνωστριών της εφημερίδας.

Οι Financial Times είναι ίσως ο πιο σημαντικός δημοσιογραφικός οργανισμός στον κόσμο, το 2019 ξεπέρασαν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου συνδρομητών.

Ένα ακόμα θετικό παράδειγμα, όπως αυτό του Φάροου που ανέδειξε το Me Too (link) για την δημοσιογραφία, την ώρα που στην χώρα μας συζητάμε για Λιάγκες και ακραία σεξιστικά τηλεοπτικά show.

Facebook Comments