ΑρχικήEurovisionologyEurovision 2023: Αυτοί είναι οι παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού

Eurovision 2023: Αυτοί είναι οι παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού

✍️ η Μαρίλη Κουβαρά

Ανακοινώθηκαν από το BBC τα ονόματα των παρουσιαστών της φετινής Eurovision στο Liverpool. Η ομάδα των hosts αποτελείται από μια μίξη Ουκρανών και Βρετανών, επιβεβαιώνοντας ότι η περσινή νικήτρια θα έχει ισχυρή παρουσία στη διοργάνωση.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, τους δύο ημιτελικούς (9 και 11 Μαΐου) θα παρουσιάσουν οι Julia Sanina, Alesha Dixon και Hannah Waddingham, ενώ στο Μεγάλο Τελικό (13 Μαΐου) θα δούμε και τον Graham Norton, θρύλο του διαγωνισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ξεκινώντας από τον πιο γνωστό, τουλάχιστον στο κοινό της Eurovision, ο Graham Norton είναι ο άνθρωπος πίσω από τη μετάδοση του διαγωνισμού στο BBC από το 2009. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι Eurofans έχουν ακούσει στιγμιότυπα από το σχολιασμό του, που δε θα μπορούσε να είναι πιο «βρετανικός», με το γνωστό χιούμορ που χαρακτηρίζει τη φετινή διοργανώτρια. Η εκπομπή του Τhe Graham Norton Show στο BBC έχει βραβευθεί με BAFTA, ενώ ο ίδιος έχει κερδίσει το βραβείο Special Recognition Award στα Εθνικά Τηλεοπτικά Βραβεία.

Η Julia Sanina, τραγουδίστρια και front woman του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος The Hardkiss, είναι η εκπρόσωπος της Ουκρανίας στο βασικό σχήμα των παρουσιαστών. Η Sanina συμμετείχε στην επιλογή της φετινής συμμετοχής της χώρας της στο διαγωνισμό ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Vidbir 2023, και, σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της έχει ήδη προσφερθεί συμβόλαιο για την παρουσίαση της Eurovision.

H Alesha Dixon, βρετανίδα τραγουδίστρια και όχι μόνο, έγινε ευρέως γνωστή το 2008 με το τραγούδι Τhe Boy Does Nothing, που έφτασε στο νούμερο πέντε του UK Singles Chart. Πέρα από την καριέρα της στη μουσική, η Dixon έχει λάβει μέρος στα τηλεοπτικά σόου Britain’s Got Talent και Strictly Come Dancing ως κριτής.

Τη χρυσή τετράδα των hosts κλείνει η Hannah Waddingham, βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Κέρδισε Emmy για το ρόλο της στην ταινία Ted Lasso και ήταν υποψήφια τρεις φορές για βραβείο Olivier. Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις στο Broadway και το West End και μετρά επίσης πολλές συμμετοχές σε επιτυχημένες σειρές, όπως το Game of Thrones και το Sex Education.

Στο πλευρό των τεσσάρων βασικών hosts θα βρεθούν οι Mel Giedroyc, Rylan, Scott Mills, Claire Sweeney, Sam Quek και Timur Miroshnychenko.

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη wiwibloggs (@wiwibloggs)